Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu geçirdiği kalp krizi sebebiyle vefat etti

        Avcılar Denizköşkler Mahallesi'ndeki evinde gece geç saatlerde rahatsızlanan CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu (62), ambulansla Özel Avcılar Hospital'e kaldırıldı. Yolda kalbi duran Aslanoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

        Aslanoğlu'nun vefat haberini, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Ağbaba, "Malatya'lıların abisi Mevlüt Aslanoğlu bu gece kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Cenazesi Cumartesi kaldırılıyor Allah rahmet etsin" dedi.

        AVCILAR BELEDİYE BAŞKANI TOPRAK'TAN AÇIKLAMA

        Aslanoğlu'nun vefatının duyulması üzerine CHP Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen ile ailesi ve yakınları hastaneye geldi. Hastanede açıklama yapan Avcılar Belediye Başkanı Toprak, Aslanoğlu'nun evinde rahatsızlandığını belirterek, şunları söyledi:

        "Gece yattıktan sonra rahatsızlandığını fark ediyorlar, sonra ambulans çağırıyorlar. 112 ambulansı geliyor. Hayati fonksiyonlarının sürmediğini fark ediyorlar. Yolda hastaneye gelinceye kadar da müdahale ediyorlar. Hastanede yeniden canlandırma yapılıyor ancak cevap vermiyor. Ailesi yanındaymış. Çok çalışkan bir milletvekilimizdi. Sürekli koşturur bütün sosyal faaliyetlerimize katılırdı. Bugün de çok yoğun bir gün geçirmiş. Soma'da yaşananlara da çok üzülmüştü. Sürekli orada yapılan çalışmalardan haber alıyordu. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun. Bir milletvekilimizi, bir abimizi kaybettik. Çok üzgünüz."

        MHP'Lİ AKŞENER'DEN TAZİYE

        TBMM Başkanvekili ve MHP Milletvekili Meral Akşener ise kendisine ait hesaptan, Aslanoğlu'na taziyelerini iletti. Akşener, "Aynı bölgeden seçilmiştik. Saygı duyduğum bir kişiydi. Çalışkan ve vefalıydı. Mekanı cennet olsun. Mevlüt Aslanoğlu'nu hep hayırla anacağım." ifadelerini kullandı.

        MEVLÜT ASLANOĞLU KİMDİR?

        1 Şubat 1952'de Malatya'nın Arapgir ilçesinde doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi mezunudur. Garanti Bankası Müfettişliği, Şube Müdürlüğü, Krediler Müdürlüğü ve Genel Müdür Yardımcılığı, Alternatif Bank Yönetim Kurulu Üyeliği, XXII. ve XXIII. Dönem Malatya, XXIV. Dönem İstanbul Milletvekilliği yapmıştır. Ekonomi Dergileri Yılın Bankacısı Ödülü sahibidir.Evli ve 2 çocuk babasıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ