Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Hüseyin Çelik'ten tekme iddialarına yanıt, Soma faciasına ilşikin flaş sözler, Hüseyin Çelik'ten Soma açıklaması, Başbakan'ın o görüntülerine Çelik'ten açıklama

        HABERTURK.COM

        Parti Genel Merkezinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik Soma'da yaşanan facia ve 4 gündür yaşananlara dair değerlendirmelerde bulundu.

        Soma'da Başbakan Erdoğan'ın bir kişiyi yumrukladı iddiasına yanıt veren Çelik, "Birisi iddiada bulunuyor. Bir görüntü yok. Başbakan’ın çevresinde bulunan kişilere itibar etmiyoruz. Görüntüler var birisi ortaya iddia atar bu bunu büyütür. Başbakan protestocuların yanına gitmeye çalışıyor hatta korumalarına çekilin diyor bunda anormallik yok. Başbakan markete sığındı diye haber yapıldı ve video koyuldu. Başbakan’ın markette telefon görüşmesi yaparken ve şoförü tarafından çekilen fotoğraf var. Bu 2009’da Başakşehir’de çekilen fotoğraf Soma’da çekilen fotoğraf diye servis edildi. Ahlak arkadaşlar. Vur ama dinle. Kimi itham edeceksiniz onu da dinleyin" dedi.

        Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel'in bir vatandaşı tekmelediği iddialarına ilişkin konuşan Çelik, "Yusuf Yerkel’in yaptığı açıklama var. Tek fotoğraf karesinden tüm gerçeği hüküm tesis etmeniz mümkün değil. Yerkel o kimsenin kendisine saldırdığını, doktordan 7 günlük rapor aldığını açıkladı. Bu olayda yer aldığım için üzüntülerimi dile getiriyorum dedi" dedi.

        İşte Çelik'in konuşmasından önemli satır başları;

        SOMA'DAKİ MADEN SAHİBİ ALP GÜRKAN'IN BASIN TOPLANTISI

        Curcuna içerinde bir basın toplantısıydı. 20 kişinin soru sorduğu hoş olmayan bir toplantı oldu. Nihai söz söylenecektir. Konu ile ilgili olarak idari ve adli yönden kazaya sebebiyet veren amirler araştırılmaktadır. Bir soru yirmi kere soruldu. Keşke adam akıllı toplantı olsaydı. Onlarca çok bir şey bilmiyor. Trafo patlamasından ortaya çıkan bir yangın değilmiş. Bu ortaya çıktı. Yangının başladığı yere ulaşıldıktan sonra doğru bilgiler üzerinden yorum yapmamız daha doğru olacak.

        HESAP SORACAĞIZ

        En büyük maden facialarından biridir. Büyük yas ve matem içersindeyiz. Birazcık vicdan sahibi olan insan bu olay karşısında ızdırap duymaktadır. 284 kişi hayatını kaybetti ama yaralı insan sayısı vicdan sahibi kadardır. Suçlu aramak zamanı değil önce yaraları soracağız sonra hesap soracağız.

        3 EKSİKLİK TESPİT EDİLDİ

        2009’dan beri maden 11 kere sıkı denetimden geçirilmiştir. Daha önce 3 büyük eksiklik tespit edilmiş ve bunlar giderilmiştir.

        TBMM’YE BİNLERCE SORU ÖNERGESİ VERİLİR

        Elle tutulur problem görülmemektedir.CHP önerge vermiştir bu reddedilmiştir ve facia oluşmuş gibi algı oluştur. TBMM’de binlerce araştırma önergesi verilir. Bunların büyük kısmı muhalefet tarafından gündemi tıkama, engelleme çabalarına yöneliktir. Bundan önce madenle ilgili olarak araştırma komisyonu kurulmuştur bunlar ele alınmıştır. 2012‘de iş güvenliği ve sağlığı yasası çıkmıştır ve Türkiye seferber olmuştur.

        CHP VE MHP’YE TEŞEKKÜRLER

        Herkes bu milli felaket karşısında üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiştir. Ben CHP Genel Başkanına da MHP Genel Başkanına da halkımızla birlikte oldukları için ve sorumlu açıklamalar yaptıkları için teşekkür ederim.

        BAŞBAKAN 'YUMRUK ATTI' İDDİASI

        Başbakan yumruk attığı iddia edildi. Görüntüler var birisi ortaya iddia atar bu bunu büyütür kendisi de inanmaya başlar, 15 yaşındaki çocuk çalıştırıldı denildi sonra 19 yaşında olduğu ortaya çıktı. Bu özel sektör işletmesidir. Devletin denetim sorumluluğu vardır. Kim suçlu, kim ihmalkar, kim aymazlık içerisindeyse yasalara uygun cezalandırması insani görevdir. Esas üzerinde durduğumuz böyle facianın üzerinde ideolojik ve siyasi hesap yapanlardır. Yas evinde kimsenin horon tepmeye hakkı yoktur.

        Türkiye’de kadrolu protestoculuk mesleği edinilen kişiler kendi insanlarının acılarını kanatmaktan öte iş yapmadıklarını bilmeleri gerekiyor. Orada yara sarmak için bulunanlar siyasetçileri yaralarsanız bu da oradaki insanların zararı demektir. Bunu sormayalım diye bir şey yok. Önce yangını söndüreceğiz, insanları kurtaracağız, acımızı yaşayacağız, sonra hangi tedbirler alınacak bunu konuşacağız.

        BAŞBAKAN İŞ RİSKİNE TEMAS ETTİ

        Madencilik, inşaat ve kimya sektörü tehlike açısından riski yüksek olan sektörlerdir. Sayın Başbakan’ın söylediği şudur. Eğer gemiciyseniz fırtınaya tutulma şansınız çoktur. İstediğiniz tedbiri alın. Ülkemizde demek ki o seviyede değiliz almamız gereken mesafe var. Başbakan’ın iş yüküne temas etmesinden dolayı Başbakan’ın bunu hafif gördüğü, insanların acılarını görmemezlikten geldiğini söylemek vicdanla bağdaşmaz.

        Maddi ve manevi Soma’ya yardıma koşan tüm teşkilatlarımıza, o insanlara teşekkür ediyorum. Sivil toplum örgütleri sandık oluşturdular yardım kampanyası başladı.

        TOMA’lara yaptığınız yardımı Soma’ya yapsaydınız. Böyle kafiyelere sığınılır mı? Eğer daha sonra vahim olaylar yaşanabilecekse jandarma, polis gerekli tedbirleri alır ama Soma’ya gitmiş Başbakan ve ekibine saldırmak doğru mu? Bazı vekillerimizin arabası pert edildi bundan haberiniz var mı? Eşini, babasını kaybeden birisi böyle vandallık içine girmez. Oraya giden insanlara saldıracaksınız sonra Başbakan şunu tokatladı diyeceksiniz. Yazıktır. Türkiye’nin dayanışmaya ihtiyacı var. Bizim aklımıza vandalizm gelmemelidir. Devlet üzerinde düşeni yapacak. Giden canları geri getiremeyiz. Onların elbette hatırası bizim için büyüktür. Hiç olmazsa bu acıdan ders çıkarıp hatalarımız noksanlarımız varsa bunu giderelim. Özel sektör bu musibetten ders çıkaracaktır.

        YUSUF YERKEL TEKMELEME GÖRÜNTÜLERİ

        Birisi iddiada bulunuyor. Bir görüntü yok. Başbakan’ın çevresinde bulunan kişilere itibar etmiyoruz. Yusuf Yerkel’in yaptığı açıklama var. Tek fotoğraf karesinden tüm gerçeği hüküm tesis etmeniz mümkün değil. Yerkel o tekmelediği kimsenin kendisine saldırdığını, doktordan 7 günlük rapor aldığını açıkladı. Bu olayda yer aldığım için üzüntülerimi dile getiriyorum dedi kendisi.

        MADENLER MİLLİ VARLIKLAR

        Türkiye’deki tüm maden sahaları devlette aittir. Bu başka bir maden de olabilir. Onların işletme hakkı özel sektöre verilir. Bu kömür madenlerini kapatalım diyorlar. Uçakların düşme ihtimali var, araçların kaza yapma ihtimali var. Nükleere karşıyız bunu yapmayalım, HES’ler ona da karşıyız. Hayatın gerçeği ile bunlar birbiri ile bağdaşmıyor. Tabiki enerji üretirken çevreyi katletmeyeceğiz. Devlete ait olan madenler milli varlıklar. Yer altı zenginliğimiz işte budur. Taşeronluğu belli alanlarla sınırlayan ve haklarını güvence altına alan kanun çalışması bitirildi sunum yapıldı ve bu sene Meclis tatile girmeden bu çıkar. Soralım, sorgulayalım arkadaşlar.

        GEREKLİ İSE İSTİFA ETMELİDİR

        Göstermelik denetim yapan varsa onun da gereği yapılmadır. Kimin sorumluluğu tespit edildiyse istifa etmesi gereken varsa tabiki etmelidir. Yeryüzünde bu kazaları sıfırlamış ülke yoktur. Japonya’da neler yaşandığını gördük.

        BAŞBAKAN'IN 2009 YILINDA BAŞAKŞEHİR'DE ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFI SERVİS EDİLDİ

        Başbakan protestocuların yanına gitmeye çalışıyor hatta korumalarına çekilin diyor bunda anormallik yok. Başbakan markete sığındı diye haber yapıldı ve video koyuldu.

        Ahlak arkadaşlar. Vur ama dinle. Kimi itham edeceksiniz onu da dinleyin. Başbakan’ın 2009 yılında Başakşehir'de çekilen görüntüsü Soma’da marketin içinden görüntü diye servis edildi.

        BU HABERİ SİTENİZE EKLEMEK İÇİN TIKLAYIN
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ