Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Alevi dernekleri protesto Uğur Kurt Ayhan Yılmaz Okmeydanı

        SOREL DAĞISTANLI-SİNAN BİLGENOĞLU/AHT

        İstanbul Okmeydanı'nda Uğur Kurt'un bir yakınının cenazesine katılmak için geldiği cemevi bahçesinde polis ile göstericiler arasında çıkan çatışmada boynundan vurularak, Ayhan Yılmaz'ın da atılan parça tesirli el yapımı bombanın patlaması sonucu ölmesi Alevi dernekleri tarafından protesto edildi.

        3 ayrı ilde düzenlenen protestoların İstanbul'daki adresi Şişli oldu. Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Vakıflar Federasyonu, Alevi Dernekler Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyo'ndan yaklaşık 2 bin kişi dün saat 13.00'da Şişli Cami önünde biraraya geldi. "Saldırılara, adaletsizliğe, vicdansızlığa artık yeter" yazılı döviz ve pankartlar açan kalabalık Pangaltı'ya yürüdü. Grupta bulunanlar yürüyüş boyunca 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam', 'Katil devlet hesap verecek' şeklinde slogan attı.

        Burada ise Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir bir basın açıklaması yaptı. Tüm protesto gösterileriyle aynı saatte okunan basın açıklamasında Aleviler ile cemevlerini hedef alan saldırılar ve hükümetin bu saldırılara karşı tavrı kınandı. Soma faciasında yaşamını yitiren 301 işçi ile Gezi olaylarında yaşamlarını yitirenlerin de anıldığı açıklamada Altın Palmiye Ödülünü alan Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'a da selam yollandı. Basın açıklamasının ardından kalabalık, Şişli Camii önüne dönüp, olaysız bir şekilde dağıldı.

        TOMA VE DEMİR PARLAKLIKLI ÖNLEM

        Eylem nedeniyle sabah saatlerinden itibaren Osmanbey'den Taksim'e giden yol trafiğe kapatıldı. Osmanbey Metrosu önüne demir parmaklıklar ile barikat kurulurken, TOMA'lar hazır tutuldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ