Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Boğaziçi Köprüsü'nden çırılçıplak atlayarak intihar eden Burcu Namlı'nın ölümünün perde arkasında ne var?

        Eray EROLLU / AHT

        35 yaşındaki Burcu Namlı, cumartesi günü Boğaziçi Köprüsü'nden çırılçıplak atlayarak intihar etti. Namlı'nın ve annesinin Yehova Şahitleri üyesi olduğu iddia edilmişti. Niğde Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu Burcu Namlı'nın annesi Emine Namlı, kızının tarikattan değil, hastalıktan intihar ettiğini söyledi.

        'SEVGİLİSİNİ KAZADA KAYBETTİ VE...'

        10 yıldır Yehova Şahidi Üyesi olan 57 yaşındaki emekli yuva öğretmeni Emine Namlı, gözyaşları içinde "Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Acıların en büyüğünü yaşamaya devam ediyorum" dedi. "Burcu'yu tarikat mı öldürdü" haberlerinin acısını ikiye katladığını kaydeden anne, Burcu ile ilgili şunları söyledi:

        "Kızım benim de mensubum olduğu tarikatta iki yıl kaldı. Sonra isteği ile ayrıldı. 3.5 yıl önce erkek arkadaşı motosikletiyle trafik kazasında hayatını kaybedince psikolojisi buzuldu. Kıyafetlerini çıkartarak intiha etmesi bipolar hastağının etkisi. Daha önce 3 kere intihara kalkışmıştı. Son olarak 21 gün Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altında tutuldu. Doktorlar ilaç verdi. O ilaçlarını aksattı. Yehova'nın adına leke sürülmesini istemiyorum. Kızımla son olarak iki gün önce görüştüm. Ona sahilde 'Balık yiyip bira içelim' dedim. İşlerim var dedi. Bir hafta sonra bir akrabamızın düğünü vardı. Oraya gitmek için elbise bile aldık ama giymeye fırsatı olmadı. Bankadan kendi isteğiyle istifa etti. Rahat etmesi için 3 yıl önce Akçay'a taşındım. Havası iyi gelir diye düşündüm. Ama o beni yalnız bıraktı ve uykuya daldı. İyi insan bu dünyaya tekrar gelecek ve birlikte yaşayacaklar. Kızımla tekrar burada buluşacağım."

        OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜ SUÇLADI

        Bindiği otobüsün şoförünün köprünün üzerinde aracı durdurup kızını indirmesini de kabul edemeyen Emine Namlı "Her midem bulanıyor diyene otobüs şoförü kapı açmamalı. Sürücü kızımın ölümünde en büyük rolü oynamıştır. Hakkında şikâyetçi olacağım" dedi.

        'DÜNYAYA GELDİĞİ GİBİ GİTMEK İSTEDİ'

        Burcu Namlı'nın kuzeni Ilgız Deniz Akseloğlu, kuzeninin Yehova Şahitleri üyesi olduğunu ancak ayrıldığını belirterek, çıplak olarak köprüden atlamasıyla ilgili "Dünyaya geldiği gibi gitmek istedi" dedi. "Annesi olan teyzem, Yehova Şahidi ve dirilişe inanıyor" diyen Akseloğlu, "Burcu'nun kendi de bir dönem Yehova Şahidi'ydi, ancak bu inançtan yolunu ayırmıştı ve yaşamını yitirdiğinde hiçbir dinin mensubu değildi. Psikolojik tedavi görüyordu. Burcu'nun ölüm şekli, oldukça semboliktir. Genç bir kadın olarak saçlarını kazıtmış, giysilerini çıkarmış ve dünyaya geldiği gibi yalın bir şekilde dünyadan ayrılmayı seçmiştir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ