Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cüneyt Ülsever HABERTÜRK'e yorumladı

        Hürriyet Gazetesi yazarı Cüneyt Ülsever, Türk Silahlı Kuvvetleri adınaemekli orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'a yapılan ziyareti HABERTÜRK canlı yayınında değerlendirdi. Ülsever şunları kaydetti:

        "Çok şaşırdım. Şu anda yapacağım yorum bu şaşkınlık çerçevesindedir. Türkiye'de çok yakın dönemde çok önemli çıkışlar oluyor. Bunlar Ergenekon, AK Parti kapatma davası, emekli orgenerallaerin tutuklanması... Bunlar 2008 yılının Türkiye'nin yeniden şekillendiği dönemde en önemli olaylar olarak karşımıza çıktı. Daha önceki Genelkurmay Başkanı'nın bu davada pasif kaldığı, hiçbir tepki vermediği ve kimi dedikodulara göre kendisinin dehedefe düşmemesi için bundan sakındığı iddiaları vardı.

        Şimdi birdenbire yeni Genelkurmay Başkanı'nın bu iddiaları reddeden bir tutum içine girmesi. Bu ziyaretin TSK adına yapılmış olmasının açıklanması çok önemli işaret.

        Benim aldığım mesaj "Bugünden itibaren bu davanın arkasındayız"dır. Her ne kadar "Hukukun üstünlüğünden yanayız" dense de böyle bir davaya müdahil etmek ki elbetteki yargıçların, savcıların kafasında bir soru işareti yaratacaktır."

        Genelkurmay Başkanı sivil olarak ziyeret etse ben bundan bu kadar etkilenmem.

        Türk Silahlı Kuvvetleri ile AKP arasında 4 Mayıs 2007'de başlayan yeni sulh döneminin başka aşamasına gelindi. Yeni Genelkurmay Başkanı'nın tavır aldığı anlaşılıyor. "

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ