Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Anayasa Mahkemesi CHP'li Mehmet Haberal yurtdışına çıkış yasağı ret, Anayasa Mahkemesi FAtih Hilmioğlu Abdullah Öcalan başvuru, Anayasa Mahkemesi Youtube erişim engeli bireysel başvuru

        Anayasa Mahkemesi, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın yurtdışına çıkış yasağı ile ilgili başvurusunu reddetti. Öte yandan Youtube'a erişimin engellenmesinin de aralarında bulunduğu bazı bireysel başvuruların görüşülmesine yarın devam edilecek.

        Video paylaşım sitesi Youtube avukatı aracılığıyla Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile CHP'li bazı milletvekilleri ise söz konusu siteye erişim engelinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesine ayrı ayrı bireysel başvuruda bulunmuştu.

        Başvuruları inceleyen Anayasa Mahkemesi, bu konudaki bireysel başvurularla ilgili incelemesine yarın devam edecek.

        Ergenekon davası tutuklusu Fatih Hilmioğlu'nun sağlık sorunları nedeniyle 20 Şubat'ta tedbiren tahliyesine karar veren Anayasa Mahkemesi, Hilmioğlu'nun konuya ilişkin bireysel başvurusunu esastan incelemeyi daha sonra sürdürecek.

        Anayasa Mahkemesi, Abdullah Öcalan'ın, yazdığı kitaba basım aşamasındayken el konulması nedeniyle haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle yaptığı başvuruyu da daha sonra incelemeyi sürdürecek.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ