Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa dershanede öğrencilere dayak, öğrencilere dayak görüntüsü, dershane öğrenci dayak

        Trabzon’da bir dershanede öğrencileri döverken cep telefonuyla görüntüsü çekilince anlaşmalı olarak istifa eden İngilizce öğretmeni Halil Y., alacakları için mahkemeye başvurdu. Dershane yönetimi de cep telefonu görüntülerini mahkemeye delil olarak sundu.

        Trabzon’da bir dershanede İngilizce öğretmeni olarak görev yapan 35 yaşındaki Halil Y., yaklaşık 6 ay önce 3 öğrencisini sınıfta dövdü. Olayın diğer öğrenciler tarafından cep telefonuyla kaydedilmesi sonrasında görüntüleri izleyen veliler dershaneyi bastı. Dershane yönetiminin öğretmenin işine son verileceğini söylemesiyle ikna edilen veliler şikayetçi olmadı. Dershane yönetimi, öğretmen Halil Y. ile de görüşerek sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti.

        Öğretmen Halil Y., sözleşmesinin feshedilmesinden 1 ay sonra, dershaneyi mahkemeye verdi. Trabzon İş Mahkemesi’ne başvuran Halil Y., haksız yere işten çıkarıldığını belirterek, sözleşmesi gereği 9 aylık maaşı olan 10 bin lirayı talep etti. Dershane yetkilileri ise mahkemeye sundukları dilekçede, olayın ardından 5 öğrencinin dershaneden ayrıldığını, maddi ve manevi olarak kayba uğradıklarını belirterek, öğrenciler tarafından çekilen cep telefonu görüntülerini delil olarak sundu. Olayda adı geçen öğrencilerin tanık olarak dinlenmesine karar veren mahkeme, davayı ileri bir tarihe erteledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ