Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yalova'da CHP'ye kötü haber, Sebahat Tuncel açıklama, Yalova yerel seçim

        HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Yalova seçimlerinde ne CHP'ye ne de Ak Parti'ye destek vermeyeceklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğgan'ın çözüm sürecinde samimiyetini yitirdiğini öne süren Tuncel, "'AKP niye Sayın Öcalan'la diyalog başlattı' diye itiraz eden bir CHP'ye Kürtler niye oy versin? Biz Yalova'da hiç kimseye destek vermiyoruz. Kendimize destek veriyoruz. HDP olarak seçime giriyoruz" dedi.

        1 Haziran'da yapılacak olan Yalova Belediye Başkanlığı seçimi nedeniyle Yalova'ya gelen Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Bağlarbaşı Mahallesi'nde partililere hitap etti. Kürt sorunun çözümü konusunda hiçbir somut adım atılmadığını söyleyen Tuncel, "AKP bugün Türkiye'yi uçurumun ötesine götürüyor. Bakın Kürt sorunu çözümü konusunda hiçbir somut adım atmıyor, aksine her zaman için oyaladı. Yerel seçimler için oyaladı, demokratik çözüm süreci var diye şimdi de cumhurbaşkanlığı seçimi için oyalıyor. Başbakan kendisinin cumhurbaşkanı olabilmesi için Kürt halkının çözüm umudunu, çözüm olsun, savaş olmasın, insanlar ölmesin, çocuklar dağa gitmesin umudunu kendi çıkarı için kullanamaya çalışıyor" dedi.

        "BAŞBAKAN ARTIK SAMİMİYETİNİ YİTİRMİŞTİR"

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ağrı'da yaptığı konuşmayı da eleştiren Tuncel, Kürt sorununun çözümü konusunda Başbakan'ın samimi olmadığını söyledi. Tuncel, "Başbakan, artık samimiyetini yitirmiştir. Ağrı'daki konuşmasıyla aslında demokratik çözüm sürecine nasıl yaklaştığını ifade etmiştir. Başbakan, Kürt sorununun çözümsüzlüğünü üzerindeki siyasetini, bizlere atarak, HDP'ye BDP'ye atarak şöyle demektedir; 'Sorumluluk sizdedir.' Biz sorumluluğun AKP hükümetinde olduğunu düşünüyoruz o yüzden HDP olarak bütün bu siyaseti Yalova'da da boşa çıkartmak için halkımızı sandık başına gitmeye ve HDP'ye oy vermeye davet ediyoruz" diye konuştu.

        "YALOVA'DA HİÇ KİMSEYE DESTEK VERMİYORUZ"

        1 Haziran'da yapılacak olan Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerinde hiçbir partiye destek vermediklerini ve kendi adaylarıyla seçime katıldıklarını belirten Tuncel, "Sanki iki parti seçime giriyor. Birisi AKP, birisi CHP. Biliyoruz CHP'liler de geziyor diyor ki 'HDP'liler bize oy veriyor'. Kürtler bize oy verecek diye propaganda yapıyor. Bu da yalan sevgili arkadaşlar. CHP'ye Kürtler niye oy versin? Anadilde eğitimi savunduğu için mi? Barışı savunduğu için mi? Sayın Öcalan ile müzakereleri devam ettireceğiz dediği için mi? Bırakalım bunu demeyi AKP niye Sayın Öcalan'la diyalog başlattı diye itiraz eden bir CHP'ye Kürtler niye oy versin? Şimdi bu iki gün AKP ve CHP de diyorlar ki; 'Bizden başka kimse yok'. CHP yerel seçimlerde biliyorsunuz MHP ile işbirliği yaptı. Hala bu işbirliği devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı konusunda da bu işbirliğini devam ettirecekler. MHP ile yan yana durup, Türkiye demokrasisi üzerinde Türkiye'deki Kürt sorunu çözümü üzerinde engel olan bir siyasi anlayış gelip demokrasi dükkânından nasıl oy isteyecek? Biz o yüzden Yalova'da hiç kimseye destek vermiyoruz. HDP olarak seçime giriyoruz" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ