Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yardımcısı İşler'den Gezi'nin yıldönümüne ilişkin değerlendirmeler

        Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Dün Gezi olaylarının yıl dönümü vardı. Çok şükür beklenen huzursuzluklar çıkmadı. Birtakım guruplar yine şiddet ve terör olaylarına başvurmak istedi ama sağduyu hakim oldu" dedi.

        İl Müftüleri Toplantısına katılmak üzere, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mardin Milletvekilleri Muammer Güler ve Gönül Bekin Şahkulubey ile Mardin'e gelen İşler, Mardin Valiliği'ni ziyaret etti

        Gezi olaylarının yıl dönümüne ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı İşler, 2011'de yapılan genel seçimlerin ardından içte ve dışta Türkiye'nin itibarsızlaştırılması ve özellikle Başbakan Erdoğan'ın imajının zedelenmesi için gayret içerisine girildiğini bildirdi.

        "O günden bugüne bu itibarsızlaştırma olayı maalesef sürmekte. Bunun neticesinde özellikle bir yıl önce mayıs ayında Gezi olayları diye bir olay meydana geldi" diyen İşler, şöyle devam etti:

        "Adete düğmeye basılmışcasına başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok şehirde sokaklar terörize edilmeye başlandı. O günden sonra da çeşitli vesileler ile başka bahanelerle sokakları harekete geçirme gayreti içerisinde oldular. Biz demokratik bir ülkeyiz, demokrasilerde elbette ki protesto ve gösteri hakkı vardır. Bu, kanunların kendilerine vermiş olduğu sınırlar içerisinde yapılır. Ama protesto ve gösterilerin kanun sınırlarının dışına çıkarak, yakıp yıkmaya dönüştüğünü herkes görüyor."

        "SİYASET MÜHENDİSLİĞİ YAPILMAK İSTENİYOR"

        İşler, bir süre önce Ok Meydanı'nda polis aracına molotofkokteyli atılması ve polislerin yanarak araçtan çıkış görüntülerinin yayınlandığını hatırlattı.

        "Bu tür olaylar ile Türkiye'de siyaset mühendisliği yapılmak istendiğini biliyoruz. Bunlara biz almış olduğumuz tedbirler ile hükümet olarak gerekli engellemeyi yapıyoruz ve fırsatı da vermiyoruz" ifadelerini kullanan İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bu olaylarla hem ülkeyi siyasi istikrarsızlığa götürmek istendiği hem de ekonomik istikrarsızlık çıkarılmak istendiği çok aşikar. Dolayısıyla son bir yıla baktığımız zaman ekonomik göstergeleri gözden geçirdiğimizde özellikle borsanın düşmesi, faizlerin ikiye katlanması, döviz fiyatlarının yükselmesi bütün bunlar 'ülkede ekonomik kriz çıkartabilir miyiz ve bu ekonomik kriz neticesinde de siyasi istikrardan kurtulabilir miyiz çabası ve gayreti' olduğunu görüyoruz. Ama son bir yılda yaşanan bu olaylar neticesinde artık bu olayların arkasında yatan sebebi ve amacı çok net anladığı için bir takım marjinal gurupların bunları bahane ederek ülkede şiddete, vurup kırmaya, yakıp yıkmaya başvurduğunu milletimiz görüyor."

        "SAĞDUYUNUN HAKİM OLMASI BAKIMINDAN MÜTEŞEKKİRİM"

        Son bir yılda Türkiye'nin kaybettiğini düşündüğünü dile getiren İşler, şöyle konuştu:

        "Dün Gezi olaylarının yıl dönümü vardı. Çok şükür beklenen huzursuzluklar çıkmadı. Birtakım guruplar yine şiddet ve terör olaylarına başvurmak istedi. Ama sağduyu hakim oldu. Özellikle marjinal guruplar meydana indi. Milletimiz sağduyusu ile onlara pirim vermedi. Sağduyunun hakim olması bakımından milletimize müteşekkirim. Bundan sonra da bu ülkede her zaman sağduyunun hakim olmasını, gerginliklerin kimseye faydası olmadığını herkesin bilmesi gerekir."

        "BUNLARA FIRSAT VERMEYELİM"

        "Artık Türkiye'nin kaybedecek vakti yok. Bu tür olaylarda hepimiz kaybediyoruz, 77 milyon kaybediyor" ifadesini kullanan İşler, "Bunlara fırsat vermeyelim. 2013 mayısından 2014 mayısına kadar Türkiye arabasının boşta gittiğini düşünüyorum. Artık vitese atma zamanı geldi. Bunun için de artık huzurun hakim olması, gerginliklerin bitmesi gerekir." diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ