Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem E5 göle döndü!,E5 sular altında kaldı,E5'te sel,İstanbul Sefaköy'de E5 göle döndü,İstanbul'da sel,İstanbul'da sağanak yağış,E5'te sağanak

        İstanbul'da ikindi vakti bastıran yağmur birçok noktayı göle çevirdi. Yenibosna'da E-5'i su basması nedeniyle trafik durdu. Yan yoldan Topkapı istikametine gidemeyen araçlar ters yöne ilerledi ve ana yola çıktı. Havaalanının bahçe duvarını aşarak E-5'e taşan çamurlu su şelale görüntüsü oluşturdu.

        İstanbul'u bir anda etkisi altına alan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Rögarlar taştı, yollar göle döndü. Araçlar güçlükle ilerlerken vatandaşlar sığınacak yer aradı. Vatandaşlar, köprü, üstgeçit ve binaların altlarına sığındı. Bazı vatandaşlar ise ayakkabılarını çıkararak göle dönen yollarda ilerlemeye çalıştı. Yoğun yağış nedeniyle zaman zaman görüş mesafesi 50 metrenin altına düştü ve araçlar kontrollü bir şekilde ilerlemeye çalıştı. Bazı sürücüler ise yol kenarına park etti.

        Yenibosna'da E-5 karayolu, havaalanı tarafından gelen çamurlu su ile göle döndü. Topkapı istikametine giden yan yol tamamen ulaşıma kapandı. Yan yoldaki araçlar geri dönerek ters istikamette ilerledi ve katılım noktasından ana yola geçti. Ana yolda ise tek şeritten ulaşım sağlanabildi. Bu nedenle E-5'te Topkapı istikametinde trafik durdu. Havaalanı duvarını aşan çamurlu su şelale görüntüsü oluşturdu. Bir minibüs ise arızalanınca yolcularıyla birlikte su içinde kaldı.

        Uzun süre otobüs ve dolmuşlarda bekleyen bazı vatandaşlar E-5'te yürüyerek gidecekleri yere ulaşmaya çalıştı.

        Öte yandan akşam saatlerinde bastıran sağanak yağış nedeniyle İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasında bazı ilçelerde rögarlar taştı, cadde ve sokaklar göle döndü; bazı ev ve iş yerlerinde de su baskınlarına neden oldu.

        ESENYURT

        Esenyurt'ta akşam saatlerinde bastıran şiddetli yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Şiddetli yağış nedeniyle bazı evleri su basarken, maddi zarara uğrayan bazı vatandaşlar mağdur oldu.

        Olay, Esenyurt İnönü Mahallesi 372 Sokak üzerindeki bazı binaların giriş katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde bastıran şiddetli yağış sonrası kanalizasyonlar tıkandı. Kanalizasyonların tıkanması nedeniyle yağmur suları bazı binaların giriş katındaki evlerin banyo ve mutfağından eve doldu. Bu nedenle giriş katta yaşayan vatandaşların eşyaları kullanılamaz halde geldi.

        Su basan evlerden birindeki engelli bir vatandaşı dışarıya çıkartan Lokman Sert, "Yağmur sonrası yandaki inşaattan su taşması nedeniyle yağmur suları benim komşumun evine doldu. Komşularım bugün evlerinde olmadıkları için beni aradılar. Derhal buraya yetiştim. Çünkü içeride felçli ve hasta yaşlı bir amcamız vardı. Diğer komşularımızdan da Allah razı olsun.

        Hemen felçli amcamızı çıkarmışlar. İtfaiye buraya 1 saat sonra geldi ve bize 'Buradaki su en az bir buçuk metre olsun biz o zaman bu suyu çekeriz' dediler. Bu teknolojiye rağmen buradaki suyu itfaiye çekmiyorsa bizler neden yaşıyoruz" dedi.

        Şiddetli yağmur nedeniyle mahalledeki bazı kaldırım taşlarının da yerinden söküldüğü gözlendi.

        KADIKÖY

        Kadıköy'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. İbrahimağa Demiryolu altgeçidinde mahsur kalan bir taksi, itfaiye tarafından kurtarıldı.

        Sağanak yağış sabah saatlerinden itibaren İstanbul Anadolu yakasında etkili oldu. Yağan yağmur nedeniyle Kadıköy İbrahimağa Demiryolu altgeçidi sularla doldu. Otobüs ve minibüs gibi yüksek araçlar algeçitten geçmeye devam ederken, bir taksi ise mahsur kaldı. Suların içinde mahsur kalan taksiyi kurtarmak için itfaiye çağrıldı. İtfaiye ekipleri taksinin ön kısmına halat bağlayarak çekti. Bu sırada trafikte de uzun kuyruklar oluştu.

        Duruma tepki gösteren bir sürücü, "İstanbul'un her zamanki hali. Araçlar suda kaldı biz de yolda kaldık" diye konuştu.

        ÜMRANİYE

        Ümraniye'de sağanak yağış nedeniyle dere taşınca ev ve işyerlerini su bastı.

        Anadolu yakasında etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Ümraniye Esenşehir Mahallesi'nde yağış nedeniyle dere taşınca, Muradiye sokakta bulunan ev ve işyerlerini su bastı. Bazı insanların yükselen su nedeniyle evlerinde mahsur kaldığı görüldü.

        Evini su basan Cevdet Aybin isimli vatandaş, "Biz mağduruz şu rezilliği düzeltsinler. Su değil bu pislik zehir . Fabrikalardan gelen atık sular karışıyor. Bugün sabah itfaiye geldi gitti itfayenin yapacağı bir şey yok. İSKİ'nin gelmesi lazım dediler" şeklinde konuştu.

        Çalıştığı marketi su basan bir kadın ise, "Ben burada çalışanım. Arkadaki dere taştı oradan çıkan su geldi marketin içine girdi. Biz içerideydik. İçeride müşteri de vardı, kendimizi dışarı zor attık" diye konuştu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ