Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kılıçdaroğlu'ndan Köşk seçimi öncesi 'kedi' uyarısı!

        MARKA OLACAK: (Yalova seçim sonuçlarının sorulması üzerine) Yapılan seçimlerin sağlıklı sonuçlanması önemli. Yalova konusunda çok ciddi baskılar vardı ama belediye başkan adayımız gerçekten toplumun her kesimini kucaklıyordu. Belediye başkanımız sadece CHP'lilere değil, bütün Yalovalılara hizmet sunacak. Göreceksiniz çok kısa bir sürede Yalova o bölgenin marka kenti haline gelecektir.

        ÇATI TUTTU MU?: (Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce'nin 'Çatı ilk kez Yalova'da tutmuştur' sözlerinin hatırlatılması üzerine) Yalova seçimleri iki eksenli yürüdü. AK Parti ve CHP arasında geçen bir yarıştı. Zaten, daha önce kazanmıştık. AKP'nin itirazı üzerine YSK iptal etti. Yalovalılar verdikleri sözün arkasında durdular.

        KEDİ UYARISI: , Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart günü bazı bölgelerde yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili "trafoya kedi girmiş" açıklamasına gönderme yaparak) Eğer demokrasi gelişmişse, insanların etik değeri gelişmişse, zaten seçimler sorunsuz olur. Umuyoruz tabii bu seçimlerde de bir kedi trafoya girmez de bu seçimlere yine şaibe düşmez. En büyük arzumuz o çünkü. Seçimlerin güvenlik içinde olması, çok çok önemli.

        İSİM YOK: (Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı) Sayın Yavaş, elbette bir değerlendirme yapacaktır. İsim bazında şu ana kadar hiçbir değerlendirme yapmadık, yapmamaya da özen gösteriyoruz. Önce ilkeler üzerinde anlaşma sağlayalım diye temaslarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte sanıyorum biraz daha net görüşler ortaya çıkmış olacak.

        PROFİLİ ÇİZDİ: Gerçekten de toplumun her kesimini kucaklayan barış dilini kullanan, toplumu kutuplaştırmayan bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var. Hukukun üstünlüğüne inanmış, örgütlü toplumdan yana her soruna dikkatle eğilen bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanı bunu sağlarken, bilgili, birikimli olmalı; dünyayı, ülkemizi, insanımızı, sorunlarını bilmeli.

        ÇOK KİŞİ VAR: Önümüzdeki süreçte isimlendirme de büyük ölçüde gerçekleşmiş olacaktır. Biz. seçilecek cumhurbaşkanının herkes tarafından 'işte bu benim cumhurbaşkanım olabilir' diyeceği bir kişi olmasını arzu ediyoruz. Türkiye'de bu koşulları taşıyan çok kişi var.

        Beko: Sandıktan ya başkan ya cumhurbaşkanı olacak

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ