Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Abdullah Cömert mezarı başında anıldı

        Buğra GÜNEY / HATAY (AHT)

        Hatay'da Gezi Parkı protestoları sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert ölümünün birinci yıldönümünde mezarı başında anıldı.

        3 Haziran 2013 gecesi Gezi protestoları sırasında başına aldığı darbe sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından yaptırılan 'anıt mezar'ı başında anıldı. Kardeşinin mezar taşını okşayarak gözyaşlarına boğulan Meryem Cömert, "Haklısın bize böyle üzgün bakmada. Özgürlüğü savunduk ama boşuna. Biz öldük. Sensiz öldük. Sensiz evimizin neşesi yok" dedi.

        Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin tamamı için planlanan 'anıt mezar' projesi hakkında bilgi veren TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ercüment Çervatoğlu ise böyle bir anıtı yapmak istemediklerini, yüreklerinin kan ağladığını söyledi. Gezi Parkı olaylarında hayatlarını kaybedenler için ortak bir anıt yapmak isteğiyle harekete geçtiklerini anlatan Çervatoğlu, hepsinin tasarlanma aşamasında olduğunu kaydetti.

        BERKİN'İN BİLYELERİNİ SİMGELEYEN 8 DELİK

        Anıt mezarı tasarlayan Seval Şener ise anma etkinliğinde mezar üzerindeki simgelerin anlamlarını anlattı. Mezar bloğunun üzerine 8 ayrı delik konulduğunu anlatan Şener, bu deliklerin kuşlar için su kabı, Berkin Elvan'ın oynadığı bilyeler olarak tasarlandığını söyledi. Mezar taşının sert bir kaya parçasının yontularak şekillendirildiğini aktaran Şener, "Tek parçadan oluşan mezar yatağı görünen iki kısımda iki parçaya ayrıldı. Bölünmüş bir parçası düz bir taş yüzeyken diğer parçası toprak olarak bırakıldı. Taş ve toprak bu dünya ve öbür dünya kalıcı olan ve geçici olan, yaşayan ve durağan olan gibi zıtlıkları ifade ediyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ