Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emniyet'te terfi edemeyen 2 bin müdüre emeklilik yolu

        Bedirhan ÖZYİĞİT / ANKARA

        İÇİŞLERİ Bakanlığı, terfi edemeyen 2 bin emniyet müdürü ve amirini emekliliğe sevketme kararı aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği emeklilik için çalışma başlattı. Buna göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) uygulanan terfi ve emeklilik uygulamasına benzer bir düzenleme yapılacak. Terfi alan ama görev verilmeyen müdür ve amirler, "yaş haddi"nden, terfi edemeyen müdürler ise "kadrosuzluk"tan emekli edilecek.

        KADROLAR İADE

        İçişleri Bakanlığı'nın mayıs ayında terfileri görüşülen ancak terfi ettirilmeyen 2 bin müdür için bir çalışma başlattığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Emniyet Genel Müdürlüğü, geçen yıl ihtiyaçlar doğrultusunda Maliye Bakanlığı'ndan kadro istedi. Bakanlık ve Devlet Personel Başkanlığı'nın onayının ardından Bakanlar Kurulu kararıyla gerekli kadrolar Emniyet'e verildi. Ancak terfilerin görüşüldüğü Şura'dan önce İçişleri Bakanlığı bu kadroları Maliye Bakanlığı'na iade etti. Daha sonra yapılan toplantıda kadro olmadığı için personelin bir bölümünün terfileri yapılmadı.

        MEVZUAT ÇALIŞMASI

        Terfi edemeyen personelin durumları için Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği'nce mevzuat çalışması başlatıldı. TSK'dakine benzer bir terfi ve emeklilik uygulamasına geçilmesi kararı benimsendi. Terfi ettirilen ama görev alamayan müdürler için yaş düzenlemesi gündeme geldi. Görev alamayan müdürler, yaş haddinden emekli edilecek. Terfi edemeyen ve rütbelerine göre 3 ile 4 yıl bekleme süreleri olan müdür ve amirler ise kadrosuzluktan emekli edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ