Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ali İsmail Korkmaz Gezi olayları, Ali İsmail Korkmaz'ın yengesi diplomasını Ali İsmail Korkmaz'a adadı

        Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde(MKÜ) düzenlenen 2013-2014 Akademik Yılı mezuniyet töreninde diploma alan Gezi Parkı olayları sırasında Eskişehir'de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın yengesi Feryal Korkmaz, diplomasını Ali İsmail'e adadığını söyledi.

        Hatay MKÜ 2013-2014 Akademik Yılı mezuniyet töreni Tayfur Sekmen Kampusu'nda yapıldı. 5 bin 17 üniversitelinin mezuniyet sevinci yaşadığı törene öğrenciler, aileleri ve öğretim görevlileri katıldı. Gezi Parkı olayları sırasında Eskişehir'de hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, ağabeyi Gürkan Korkmaz'ın eşi Feryal Korkmaz da mezun olan öğrenciler arasındaydı. İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Feryal Korkmaz, diplomasını oğlu Ali Yusuf ve eşi Gürkan Kormaz'la birlikte aldı. Diplomasını Ali İsmail'e adadığını söyleyen Feryal Korkmaz, "İktisat bölümünden mezun oluyorum. Zorlu bir süreçti. Derslerime o süreçte pek ağırlık veremedim zaten. Oğlum Ali Yusuf'la beraber mezun oluyorum, diplomamı da Ali İsmail'e adıyorum" dedi.

        Hüzünlü bir sevinç yaşadıklarını söyleyen Gürkan Korkmaz ise, "Aslında hüzünlü bir ortam. Ali İsmail'in, diğer kardeşlerimizin üniversite hayalleri varken bunun olmayacağını bile bile bu kadar pırıl pırıl gencin içinde olmak umudun yanında hüzün de veriyor. Tabi eşim içinde zorlu bir süreçti. Hem anne hem öğrenci olmasının yanında benim de kahrımı çekti. Umarız daha iyi günler yaşarız. Ali'yi daha iyi zamanlarda anarız. Şu anda Ali İsmail'in yokluğunun hüzün ve duygusallığını yaşıyorum" diye konuştu.

        Mezuniyet töreninde yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından diplomaları ve hediyeleri verildi.

        GÜVENLİK GÖREVLİLERİ İLE GAZETECİLER ARASINDA ARBEDE ÇIKTI

        Mezuniyet törenini takip etmek isteyen gazeteciler güvenlik görevlileri tarafından alana alınmadı. Her yıl töreni takip ettiklerini söyleyen ve alana girmekte ısrar eden gazeteciler ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Araya giren MKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Koç, gazetecilerin tören alınana girmesini sağladı. Öte yandan mezun olmanın sevincini yaşayan öğrenciler sık sık 'selfie' çekerken tüm öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyeti kutladı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ