Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa PKK Muş'ta Bulanık-Varto yolunu kesti, PKK'lılar Kars'ta iki işçi kaçırdı

        Kars'ın Kağızman ilçesinde yol yapım şantiyesinden kaçırılan 2 işçi, teröristler tarafından götürüldükleri dağlık alanda serbest bırakıldı.

        Alınan bilgiye göre, Ağrı-Kağızman karayolunun 20. kilometresindeki Dibekkaya mevkisinde yol yapım çalışmalarının bulunduğu şantiyeden bir grup terör örgütü üyesi tarafından kaçırılan iki işçi serbest bırakıldı.

        Kaçırıldıktan bir süre sonra dağlık alanda serbest bırakılan operatör Cemil K. ile özel güvenlik görevlisi Mesut D. kendi imkanlarıyla tekrar şantiyeye geldi.

        İşçilerin şantiyeye geldiğinin jandarmaya bildirilmesi üzerine harekete geçen güvenlik güçlerinin, iki işçiyi sağlık kontrolüne götürmek üzere Dibekkaya mevkisindeki şantiye binasına gittiği öğrenildi.

        PKK, MUŞ'TA BULANIK-VARTO YOLUNU KESTİ

        Muş'un Bulanık ile Varto ilçeleri arasındaki karayolunu barikat kurarak trafiğe kapatan PKK'lılar, yola flamalarını asıp araçların geçişine izin vermedi.Olayın duyulması üzerine Varto ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi girişinde önlem alan güvenlik güçleri, yolu ulaşıma kapatarak operasyon başlattı.

        Bulanık'a 45 kilometre uzaklıktaki Meşeiçi köyü yakınlarında dün 19.00 sıralarında karayoluna barikat kuran teröristler, her iki yönden gelen araçları durdu. Araçlardaki sürücü ve yolcuları kimlik kontrolünden geçirerek araçların geçişine izin vermeyen grup, terör örgütünün propagandasını yaptı. Yol kapatan PKK'lılara çevre köylerden yiyecek alınıp götürüldü.

        Bugün de PKK'lılar, çevreden toplanan yandaşlarının da desteğiyle eylemi sürdürürken, Bulanık- Varto karayolunda ulaşım gün boyu yapılamadı.Olayın duyulması üzerine Varto ile Bingöl'ün Karlıova ilçesi girişinde önlem alan güvenlik güçleri, yolu ulaşıma kapatarak operasyon başlattı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ