Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Esma Güven'in katili 3 yıl sonra yakalandı!

        Neşet KARADAĞ / ADANA(AHT)

        OSMANİYE'nin güneyindeki Amanos Dağları'nın eteklerini 10 Eylül 2011'de terör faaliyetleri nedeniyle termal kamerayla gözetleyen askerler, Ahmet Yesevi Mahallesi Güney Çevre yolu üzeri kireç ocağı mevkiinde bir kadının sürüklenerek tarlaya bırakıldığını gördü.

        Durumunun polise bildirilmesi üzerine belirtilen yere gidildiğinde iç çamaşırıyla boğularak öldürülmüş çıplak bir kadın cesedi bulundu. Yapılan inceleme sonucunda öldürülen kadının hayat kadınlığı yapan Esma Güven olduğu belirlendi.

        TIRNAKLARINDAN DOKU ÖRNEĞİ ALINDI

        Olay Yeri İnceleme ekipleri, Güven'in cesedi ile tırnaklarından aldıkları doku örneklerini DNA incelemesi için Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderdi. Yapılan incelemede tırnaklardaki örneklerde bir erkek DNA'sı tespit edildi. Böylece Esma'nın bir erkek tarafından öldürüldüğü kesinlik kazandı. Bunun üzerine özel bir ekip kuruldu. Öldürülen Güven'in birlikte olduğu kişiler tek tek tespit edildi.

        ŞÜPHELİ 140 KİŞİNİN DNA'SIYLA EŞLEŞTİRME

        Osmaniye kent merkezi ve ilçelerle Hatay'ın Erzin ve Dörtyol İlçeleri'nde 550 kişinin ifadesi alınırken, katil zanlısı olabileceği şüphesi yaratan 140 kişinin de polis tarafından DNA örnekleri alındı. Bu örnekler de Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı'nda incelendi. Yapılan DNA incelemesinde 28 yaşındaki Serkan Ö.'den alınan örnekler, öldürülen hayat kadını Güven'in tırnaklarından alınan örneklerle örtüştü. Bunun üzerine Elazığ'ın Ağın İlçesi'nde bir inşaat firmasında çalıştığı belirlenen Serkan Ö., 7 Haziran'da Elazığ'da yakalanarak gözaltına alınıp Osmaniye'ye götürüldü.

        TATBİKAT YAPTIRILDI

        Polisteki ifadesinde suçunu itiraf eden katil zanlısı Serkan Ö. olay yerine götürülerek tatbikat yaptırıldı. Öldürdüğü kadını cinsel ilişkiye girmek için kent merkezinden bir motosikletle aldığını ve olay yerine gittiklerini söyleyen zanlı, "Para konusunda anlaşamadık ve tartıştık. Benle ilişkiye girmeyeceğini söyleyince zorla birlikte olmak istedim. Boğazını sıkmaya başladım. Daha sonra kadının iç çamaşırını çıkararak çamaşırıyla boğdum" dedi. Adliyeye sevk edilen Serkan Ö., nöbetçi mahkemece 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ