Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yardımcısı İşler, Musul için "birlik" çağrısı yaptı: Musul milli mesele

        Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Musul'daki gelişmelere ilişkin olarak, "Irak'ın düşmüş olduğu kaos durumu, bizleri de endişelenmektedir. Bu mesele milli mesele, böyle bir meselede iktidar muhalefet birlik içinde hareket etmelidir" dedi.

        Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Yurt Dışındaki Kültür Varlıkları Eşgüdüm ve Yönlendirme Kurulu 2014 yılı ilk olağan Toplantısı'na katıldı.

        İşler, Musul'daki gelişmelere ilişkin olarak, "Maalesef Musul'da talihsiz bir olay yaşanmıştır. Doğrusu, bu olayın iki boyutu var komşu ülke Irak'ın düşmüş olduğu kaos durumu, bizleri de endişelenmektedir. Orada Irak devleti otoriteyi yitirmiş durumdadır. Bu üzücü bir gelişme. Bu olayı lanetliyor, kanıyoruz. Oralar oldu bittiye getirilecek yerler değildir. Orayla ilgili anlaşmalar vardır. Bizim şu andaki önceliğimiz oradaki vatandaşlarımızın burnunun kanamaması için her türlü tedbiri alıyor, girişimde bulunuyoruz. Dün Sayın Başbakanımız, sonra da Cumhurbaşkanımız toplantılar yapmıştır. Meclis'te bugün bilgilendirme toplantısı yapılacağı açıklanmıştı. Son gelen bilgiye gire bu toplantı iptal edilmiş durumda. Dışişleri Bakanımız bugün muhalefet partilerini bilgilendirecek. Bu mesele milli mesele, böyle bir meselede iktidar muhalefet birlik içinde hareket etmelidir. Devletimiz olayı yakından takip etmektedir. Ne gerekiyorsa yapılacaktır. Önceliğimiz oradaki vatandaşlarımıza zarar gelmesini engellemektir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ