Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Arınç nikah şahidi oldu,Başbakan Yardımcısı Bülkent Arınç ve AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu Alanya'da nikah şahitliği yaptı

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'da nikah şahitliği yaptı.

        Doğanay Otel'de düzenlenen düğün töreninde, Arınç'ın dayısının torunu Muammer Özbudak ile Zeliha Özpelit, dünyaevine girdi.

        Arınç, Çavuşoğlu ile nikah şahitliği yaptığı törende çiçeği burnunda çifte iki cihanda da saadet diledi.

        Arınç, şöyle konuştu:

        "Bizler evliliğe çok önem veriyoruz. İnancımızda nikah ve evliliğin ayrı yeri var. Peygamberimizin sünneti olarak da toplum içinde yaşamanın, güçlü devlet, toplum olmanın temelinde de güzel aile yatıyor. Gençlerimiz inancıyla, ahlakıyla, edebiyle çok şükür bu evliliği idrak edecek durumdalar. O yüzden böyle küçük ailelerin büyük toplumlara saadetler getireceğine yürekten inanıyorum. Bütün gençlerimizin nasipleri oldukça, içlerinden geldikçe böyle güzel evlilikler kurmasını canı gönülden temenni ediyoruz. Evlilik, hem aileyi hem de toplumu kötülüklerden korur.

        Aynen zırh gibi insan evine gider. İnşallah Rabbim çocuk nasip eder. Onların sevgisiyle büyük aile haline gelirler. Alanya'ya her gelişimde böyle hayırlı işler yapanlarla olmaya çalışıyorum."

        Çavuşoğlu da genç kardeşlerinin mutluluğuna şahitlik yapmaktan onur duyduğunu belirterek, "Kendilerine ömür boyu mutluluklar diliyoruz. Bu evliliğin her iki aileye de hayırlar, uğurlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından Arınç, nikah cüzdanını geline verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ