Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı PKK’lı Aydar ve Kartal’a tutuklanmama güvencesi

        Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi “silahlı örgüt kurmak ve yönetmek”ten yargılanan yurtdışındaki 26 sanık hakkındaki yakalama kararlarını kaldırdı, Türkiye’ye dönmeleri halinde “tutuklanmama güvencesi” verdi. Güvence verilenler arasında Zübeyir Aydar ile Remzi Kartal da bulunuyor.

        Sürgündeki 'Kürt Parlamentosu' ile 'Kürdistan Ulusal Kongresi'nin oluşumunda yer alan 31 kişiyi “silahlı örgüt kurmak ve yönetmek” suçundan yargılayan Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, şimdiye kadar savunmaları alınamayan ve halen yurtdışında bulunan 26 sanık hakkındaki yakalama kararını kaldırdı. Mahkeme bu 26 kişiye 3 ay içinde Türkiye’ye gelmeleri halinde “tutuklanmama güvencesi” de verdi.

        Mahkemenin tutuklanmama güvencesi verdiği isimler şunlar:

        “Zübeyir Aydar, Felemez Başboğa, Ali Haydar Aslıyüce, Mahmut Kılınç, Şengül Özbek, İlknur Şen, Mehmet Sıraç Bilgin, İsmail Özden, Ali Haydar Celasun, Ekrem Berkpınar, Ali Matur, Nejdet Buldan, Nizamettin Toğuç, Mehmet Ali Yiğit, Haydar Işık, Mehmet Taşkala, Remzi Kartal, Celal Özkan, Abdurrahman Çadırcı, Aziz Doğan, Yaşar Ertaş, Elif Alataş, Ahmet Turhallı, Ökkeş Kolusarı, Şemsettin Aktaş ve Mesut Uysal.”

        KAYA DA DÖNMÜŞTÜ

        Sanıklar, 3 ay içinde Türkiye’ye dönerek mahkemede ifade vermeleri durumunda, CMK’nın “Sanığa Verilecek Güvence Belgesi” başlıklı 246. maddesi uyarınca tutuklanmayacaklar.

        Davayı daha önce gören Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi de Yusuf Serhat Bucak, Yaşar Kaya ve Şerafettin Kaya’ya tutuklanmama güvencesi vermiş, bu isimler Türkiye’ye dönerek mahkemede savunmalarını yapmıştı. Mahkeme, daha önce savunması alınan Kaya, Bucak ve Kaya’nın mal varlıklarına konulan tedbirleri de kaldırdı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ