Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan Trabzon'da konuştu, Başbakan Erdoğan'dan Musul IŞİD açıklaması, Başbakan'dan Türk bayrağının indirilmesi olayına ilişkin açıklama

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da toplu açılış töreninde konuştu. Başbakan Erdoğan, Musul'daki gelişmeler ve IŞİD'in saldırılarınailişkin, "Yazılı görsel medyaya sesleniyorum: Allah aşkına şu anda yaklaşık 100 kadar vatandaşımız IŞİD unsurlarının elinde. Biz bunları sağ salim kutarmanın gayreti içerisindeyken siz tahrik etmek suretiyle ne elde etmeye gayret ediyorsunuz?" dedi.

        Konuşmasında Türk bayrağının indirilmesi olayınadeğinen Erdoğan şunları söyledi:"Diyarbakır’da bayrağımız indirildi. Bunun hesabını soracağız soruyoruz. İdari soruşturmalar devam ediyor. O hainin ipini tutanların araştırılması devam diyor. Ancak, asıl önemli olan şu. Bakın diyorlar ki, alnının ortasından vurup indireceksin. Kim o? Bahçeli diyor bunu. Bahçeli’ye sormak lazım. Ya sen acaba hayatında şu Diyarbakır’a kaç defa gittin ya? Ya buralar Türkiye tek vatan dediğimiz bizim topraklarımız değil mi? Niye gitmiyorsun? Gidemez, gidemez neden? Bu iş yürek işi yürek."

        Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

        Bu kardeşinize, partinize sahip çıktığınız için her birinize tek tek teşekkür ediyorum. 81 il arasında 30 Mart'ta en yüksek oy oranına Rize'de ulaştık. Ama Trabzon geri kalmadı. Yüzde 83 oy oranıyla Hayrat ilçesi birinci oldu.

        İller arasında rekor Rize'nin, ilçeler arasında rekor Trabzon Hayrat'ın. TOKİ eliyle Araklı'da başlattığımız 192 adet konutu da resmen hak sahiplerine teslim ediyoruz. Bu arada Ortahisar ve Of'taki iki adet futbol stadıyla gençlerimizi sevindiriyoruz. Toplam 38,5 trilyon liralık dört adet projeyi de Trabzonumuza kazandırıyoruz.

        MUHALEFETE SERT TEPKİ

        Gezi olayları çıktı, bu muhalefet arkasına takıldı gitti. 17-25 Aralık’ta Türkiye’nin istiklaline karşı saldırı düzenlendi. Bu muhalefet Pensilvanya’nın peşine takıldı. Diyarbakır’da bayrağımıza saldırı düzenlendi, şimdi onu istismar etmenin peşindeler. Musul’da başkonsolosluğumuz kuşatıldı. Onu dahi istismar etmenin gayreti içindeler.

        "YAKLAŞIK 100 VATANDAŞIMIZ IŞİD'İN ELİNDE"

        Yazılı görsel medyaya sesleniyorum: Allah aşkına şu anda yaklaşık 100 kadar vatandaşımız IŞİD unsurlarının elinde. Biz bunları sağ salim kutarmanın gayreti içerisindeyken siz tahrik etmek suretiyle ne elde etmeye gayret ediyorsunuz? Lütfen, yazılı görsel medyadan bir şeyi rica ediyorum: Şu süreci tahrik ederek değil lütfen yazmadan, çizmeden fazla da konuşmadan takip etmenizi istiyoruz. Zira bu tahrikler karşı tarafta lehe değil aleyhte gelişmelere neden oluyor

        "TÜRKİYE'NİN İMAJINI SARSMAYA ÇALIŞTILAR"

        Gezi olaylarında Türkiye ekonomisini hedef aldılar. Türkiye’ye gelmeyin dediler, imajını sarsmaya çalıştılar. İçeride tüketmeyin ekonomi dursun çağrıları yaptılar. Ardından 17-25 Aralık’ta yine ekonomiyi hedef aldılar. Küresel yatırımlarımıza saldırdılar. Havalimanına, Marmaray’a saldırdılar. Yapılmakta olan ikinci tüp geçide saldırdılar. Yüksek hızlı trene saldırdılar. 250’ye yakın noktada kabloları kestiler. Halkbank’a Ziraat Bankası’na aynen saldırılara devam ettiler.

        Biz gezi olaylarında da bu projeleri hedef almış başaramayan, 17-25 Aralık’ta bu projeleri hedef alanlara dik durduk, mücadelemizi sürdürdük. Bütün tehditlere rağmen Türkiye ekonomisi bunlara hiç aldırmadı. 2013 yılında yüzde 4. 2014 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4,3 büyüme kaydetti.

        BAYRAK İNDİRME OLAYI

        Diyarbakır’da bayrağımız indirildi. Bunun hesabını soracağız soruyoruz. İdari soruşturmalar devam ediyor. O hainin ipini tutanların araştırılması devam diyor. Ancak, asıl önemli olan şu. Bakın diyorlar ki, alnının ortasından vurup indireceksin.

        "BAHÇELİ'YE SORMAK LAZIM..."

        Kim o? Bahçeli diyor bunu. Bahçeli’ye sormak lazım. Ya sen acaba hayatında şu Diyarbakır’a kaç defa gittin ya? Ya buralar Türkiye tek vatan dediğimiz bizim topraklarımız değil mi? Niye gitmiyorsun? Gidemez, gidemez neden? Bu iş yürek işi yürek.

        "O HAİNİN CESEDİ ÜZERİNDEN YENİ BİR TAHRİK KAMPANYASI BAŞLATILACAKTI"

        Kalkıyor diyor ki, alnının ortasından vuracaksın. Bakın o bayrağa saldıran hain vurulsaydı, doğu ve Güneydoğu’da o hainin cesedi üzerinden yeni bir tahrik kampanyası başlatılacaktı. O hain vurulmadı. İkinci senaryoyu devreye aldılar.Şehirlerimizde gençlerimizi sokağa dökmek için tahrikler başlatıldı. Niye? Çünkü bunların her zaman bayrak derdi yok. Ama bizim var.

        "KİMSE BU TOPRAKLAR ÜZERİNDEN OPERASYON YAPAMAZ"

        Biz Afyon’da partimizi kurduk yola çıktık. Şunu söyledim. Bir, tek millet dedik. İki, tek bayrak. Kılıçdaroğlu yeni mi geldi aklına ya? Hakkari mitinginde niye bir tane bayrak yanına götüremedin ya? Dün çıkmış utanmadan sıkılmadan Erdoğan diyor konuşmamalı diyor, susması lazım diyor. Ey Kılıçdaroğlu ey Bahçeli çok mu rahatsız oldunuz? Biz nerede ne zaman nasıl konuşacağımızı gayet iyi biliriz. Ama siz bilmediğiniz için battıkça batıyorsunuz. Siz bu işte çırak bile olamadınız.

        Tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik. Kimse bu topraklar üzerinde operasyon yapamaz. 780 bin kilometrekaresiyle tek vatan. Türkiye’nin dört bir yanında biz varız. Dördüncüsü de tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Trabzon’un gençleri bu tuzağa düşmesin. Karadenizli gençler bu tuzağa düşmesinler. Onlar bayrağımızın dalgalandığı yere gidemiyor. Kendi parti bayraklarını dahi sallayamadıkları yerde, Türk bayrağına yapılan saldırı üzerinden nemalanmaya çalışıyorlar.

        "MHP VE CHP'YE SORUYORUM..."

        Bu MHP’ye CHP’ye soruyorum. Ya siz bu bayrağı çok severdiniz de, o bayrağın dalgalandığı şehirlere neden gitmiyorsunuz? 30 Mart’ta CHP de MHP de doğu Güneydoğu’da varlık gösteremedi. Geçenlerde Dışişleri Bakanım, bu parti genel başkanlarını ziyarete gitti. Gidiyor, CHP’nin başkanına, CHP Başkanı diyor ki, biz sizin Ortadoğu politikanızı tasvip etmiyoruz. Dışişleri bakanımız da “Tasvip etseniz zaten aynı partide olurduk” diyor. Arkasından bir şey daha söylüyor. “Bunun bir siyasi bedeli var” diyor. Irak’ta olan olayların. Ona da güzel bir cevap veriyor bakanımız, diyor ki 30 Mart daha yeni bitti, 30 Mart’ta kime ne siyasi bedel ödeteceğini göstertti. Öyle mi? Bunun siyasi faturasını kim keser? Millet keser. Millet de kesti zaten. Aldığın oy belli. CHP MHP toplam oyunuz AK Parti’nin oyu kadar etmiyor. Daha neyi konuşuyorsunuz?

        CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

        Çatı adayı için dolaşıyor ama bunların temeli yok temeli olmayının çatısı olur mu?10 Ağustos'ta göstereceğimiz cumhurbaşkanı adayımıza Trabzon'un sahip çıkacağına, farklı siyasi görüşte olsa bir olacağımıza inanıyorum.Çıkacak cumhurbaşkanınımız, bu kutlu yürüyüşü daha kuvvetlendirecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ