Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güngören tabelasına Meclis sorusu!

        Sorel DAĞISTANLI / AHT

        HABERTÜRK'ün, 'Güngören'de İŞİD tabelası' haberi, TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi. CHP'li Oran'ın, yönelttiği sorular şöyle:

        - Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü hakkında İçişleri Bakanlığı hangi değerlendirmeyi yapmaktadır? IŞİD, Türkiye için terör örgütü müdür değil midir?

        - İstanbul Güngören'de IŞİD amblemini kullanan Haznedar İslami Araştırma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği (HİSADER) kim tarafından hangi tarihte kurulmuştur? Derneğin kuruluş amacı nedir? İçişleri Bakanlığı dernekte bir denetim yaptı mı?

        ADAM MI TOPLUYORLAR?

        - Türkiye'de bazı derneklerin 'insani yardım toplama' görüntüsüyle Suriye ve Irak'ta savaşan cihatçı gruplar için yardım ve hatta insan topladığı iddiası doğru mudur? Önlemek için girişimde bulundunuz mu?

        - Güngören'de, girişinde IŞİD sembolü olan bir tabela dükkânı bulunduğu ve geçen hafta buraya giden bir kadının dükkanı taşlayıp ''Çocuğumu verin'' diye bağırdığı doğru mudur?

        - İstanbul Güngören'de 1 Ocak 2003'ten itibaren ilçe emniyet müdürlüğüne kaç kişi için kayıp başvurusu yapıldı? Son 11 yılda Güngören'de kaç kişi kayboldu, bunların yaşları, cinsiyetleri ve yıllara göre dağlımı nedir?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ