Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Stefan Füle'den Haşim Kılıç'a övgü!

        Bahar BAKIR / ANKARA

        AVRUPA Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stephan Füle, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç ile yaptığı görüşmede HSYK, Youtube ve Twitter’la ilgili kararlara değindi. Kılıç ile yaptığı görüşmeyi Twitter’dan paylaşan Füle, “Temel haklar ve hukukun üstünlüğüne güçlü bağlılığınızı takdirle karşılıyorum” diye yazdı.

        Ankara’daki temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşen Füle, görüşmelerin ardından şu mesajları verdi:

        BAZI ŞÜPHELER: Son dönemde Türkiye’nin AB standartları ve değerlerine olan taahhütlerinde bazı şüpheler ortaya çıktı. Yolsuzluk iddiaları, soruşturma yürüten savcı ve hâkimlerin yerinin değiştirilmesi, mevzuatta AB ile müzakere olmaksızın yapılan değişiklikler, AB standartlarından uzaklaşma sinyali olarak görüldü.

        AYM MEMNUNİYETİ: AYM’nin vermiş olduğu kararlar çerçevesinde temel hak ve özgürlüklere duyulan bağlılık ve hukukun üstünlüğünü koruma konusunda gösterdiği kendini adamış tutumu memnuniyetle karşılıyoruz. HSYK, Youtube ve Twitter kararını kastediyorum. Bunlar, yargıya güveni sağlamlaştıran kararlardı. Kutuplaşmanın sona erdirilmesine yönelik eylemlerdi.

        BAŞBAKAN’LA GÖRÜŞMEDİM: (Başbakan ile görüşmemesiyle ilgili) Bu ziyaretim sırasında ne yazık ki Başbakan ile randevu isteyeceğim bir programım yoktu. Bu hatayı ileride telafi ederim.

        ÇÖZÜM SÜRECİ: Türkiye’nin çözüm sürecindeki yapıcı rolünü övüyoruz. Buna devam etmesini ve görüşmelerin kararlı şekilde ilerleyerek kapsamlı çözüme ulaşılması umudumu paylaştım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ