Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 81 ili ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı oldu Cumhurbaşkanı Gül 81 ili ziyaret etti Abdullah Gül'den bir ilk

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün gerçekleştirdiği Kırklareli ziyareti ile birlikte görev yaptığı 7 yıl süresince 81 ile resmi ziyaret gerçekleştiren ilk cumhurbaşkanı oldu.

        Cumhurbaşkanı Gül, ilk yurtiçi gezisini 11 Eylül 2007’de Van’a gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanı Gül, Burdur’a 43 yılın ardından Tunceli'ye ise 14 yılın ardından ziyaret gerçekleştirmişti.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kırklareli Valiliği ziyaretinde gazetecilerin Irak ve Mısır' da yaşanan gelişmelerle ilgili sorularını yanıtladı.”Önceliğimiz ülkemizin güvenliğini sağlamaktır” diye söze başlayan Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi:

        "Komşuda böyle bir durumun ortaya çıkmaması için Türkiye olarak vaktiyle çok ikazlarda bulunduk. Çok çalışmalarda bulunduk Maalesef büyük bir karmaşa var birbiriyle çarpışan gruplar var. Kimin kim olduğu bilinmeyecek şekilde. O açıdan çok dikkatle bakmak gerekiyor. Türkiyeyi bütün bu sıcak gelişmelerden korumak bunların dışında tutmak birinci önceliğimiz budur. Orada bir ateş olunca o da komşuları ısıtıyor tabi etkiliyor. Güvenlik problemleri çıkartıyor, başka problemler çıkartıyor. Bütün önceliğimiz ülkemizin güvenliğini sağlamak. Oradaki olumsuz kötü gelişmeleri Türkiyeye yansıtmamak bunun için uğraşılıyor. Bununla ilgili tedbirler alınıyor. Emniyet güçleri, istihbarat güçleri, siyasiler, diplomatlar, dışişleri herkes yoğun bir çalıma içerisinde. Bu çerçevede çalışmalar yürütülüyor. Şüphesiz ki, zaman zaman terör örgütleri radikal örgütler ortaya çıkıyor. Bunlarla uğraşmak bunların yayılmasını önlemek sadece bizim değil uluslararası camianın da görevidir.

        MISIR' IN GERÇEK ANLAMDA DEMOKRASİYE GEÇMESİNİ ARZU EDERİZ

        Mısır ve Türkiye tarih boyunca birbirlerinin dostu olan ülkelerdir. Akdenizin iki kıyısında biz bir elmanın iki yarısı gibiyiz.Mısır da da olup bitenler çok üzücü olmuştur. Çok sayıda insanın şuanda cezaevinde olması oradaki seçilmiş hükümetlerin darbeyle görevlerinin sona ermesi tüm bunlar Mısır gibi dost bir ülkede yaşandı. Ama şüphesiz ki bunların böyle devam etmemesi gerekir. Hatırlarsınız bizim ülkemiz de de 30 yıl önce benzer şeyler oldu. Ama biz zaiyatsız olarak demokrasiye geçmeyi becerdik. Kardeş Mısır' ın da en kısa süre içerisinde gerçek anlamda demokrasiye geçmesini arzu ederiz. Mısır da siyasi tutukluların biran önce bu hallerinin sona ermesi ve biran önce hayata kaltılması normalleşme sürecinin hızlandırılmasını arzu ederiz. Türkiye ve Mısır halkı daima kardeştir ve bu kardeşliği devam edecektir" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ