Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Savcılık Başbakan Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisinde bulunan böceği yerleştireni tespit etti!

        Fevzi ÇAKIR/ANKARA

        Başbakan Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazları ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı önceki gün operasyon düğmesine basmıştı. Soruşturma kapsamında eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel ve eski Başbakanlık Koruma Müdürü Zeki Bulut’un da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmıştı.

        Başsavcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre operasyon dinleme cihazını ofise koyan kişinin tespit edilmesinden sonra başlatıldı. Başsavcılık kaynakları, “Böceği gözaltına alınan 11 kişiden biri yerleştirdi” bilgisini verdi, ancak ismi açıklamadı.

        Bu arada, yurtdışında bulunduğu için gözaltına alınamayan Emniyet Müdürü Serhat Demir’in yurtdışına görevli olarak gittiği ancak görev süresinin sona ermesinin ardından Türkiye’ye dönmediği belirtildi. Görev süresinin sonunda rapor alan, ancak rapor süresinden sonra da 10 gün mazeretsiz işe gelmeyen Demir’in istifa etmiş sayıldığı kaydedildi.

        İFADE İŞLEMİ SÜRÜYOR

        Şüphelilerin Ankara Terörle Mücadele Şubesi’ndeki ifade işlemleri devam ediyor. İfadelerinin ardından savcılığa sevk edilecek şüpheliler, Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin’e ifade verecek.

        CEP SİNYALLERİ DE DOSYADA

        Böcek soruşturması kapsamında gözaltına alınanların cep telefonu sinyallerinin de dosyada yer aldığı belirtildi. Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun da raporunda yer alan HTS kaydı ile (cep telefonu sinyal kayıtları ve arama bilgisi) polislerin irtibatlarının tespit edildiği öne sürüldü.

        'KORUMALARDAN HABERSİZ KUŞ UÇMAZ'

        MERHUM Bülent Ecevit’in koruması olan eski milletvekili Recai Birgün, Başbakan Erdoğan’ın ofisinde bulunan böcekle ilgili ve koruma sistemi hakkında konuştu. Birgün şöyle dedi: “Bazı insanların bağlı olduğu kişiler olabilir. Bağlı oldukları kişiler bu tarz insanlara ülkeye hizmet bilincini aşılar. Milli değerlerle motive ederler. Böcek yerleştirme tarzı işleri en yakınınızdakiler yapar. Korumalardan habersiz hiçbir şey olamaz. Herkes her şeyi bilmek zorunda değildir ama bir ya da iki kişiden habersiz kuş uçmaz. İşi yaptıracağın kişiyi iki şeyle motive edersin; birincisi ülkeye hizmet, ikincisi de mal ve mülk.” ■ Bedirhan ÖZYİĞİT/ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ