Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 11 muvazzaf general görevine dönecek

        Murat GÜRGEN / ANKARA

        ANAYASA Mahkemesi'nin kararı halen tutuklu durumda bulunan ve bu yıl terfi sıraları gelen 11 general ve amiral için umut ışığı oldu. Bu isimler, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu uyarınca, beraat etmedikleri sürece terfi edemeyecekler, ancak Ağustos ayı başında toplanacak Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) rütbe bekleme süreleri 1 yıl uzatılabilecek. Komutanlar tahliye edilikleri takdirde görevleri başına dönebilecekler.

        Genelkurmay Başkanlığı, "TSK'ya kumpas" söyleminin gündeme gelmesi ve yeniden yargılama olasılığının belirmesi üzerine, söz konusu komutanlar hakkında ‘ilişik kesme' işlemini 8 aydır uygulamaya koymamıştı. Böylece bu komutanların yargı kararıyla mağdur edilmesinin bir ölçüde önüne geçildi.

        Bulundukları rütbeye 2010 yılında teri eden ve rütbe bekleme süresini tamamlayan Balyoz tutuklusu komutanlar şöyle sıralanıyor:

        Koramiral Deniz Cora, Korgeneral Turgut Atman, Tümamiral Erdem Caner Bener, Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul, Tümgeneral Bülent Kocababuç, Tümgeneral Ayhan Gümüş, Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, Tuğamiral Fahri Can Yıldırım, Tuğamiral Şafak Yürekli, Tuğgeneral Mehmet Eldem ve Tuğgeneral Kubilay Baloğlu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ