Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 11 general YAŞ'ta terfi bekliyor

        Murat GÜRGEN / ANKARA

        Balyoz davasında tahliye olan tutuklu muvazzaf general ve amirallerin tamamı bu yıl terfi sırasında bulunuyor. Ağustosta toplanacak YAŞ'ta, Balyoz davasında tahliye olan komutanların durumu da görüşülecek. Komutanların dosyalarının YAŞ'a taşınmasında, Genelkurmay Başkanlığı'nın tutumu etkili oldu. Balyoz davası kararının ekim ayında Yargıtay'da onanmasının ardından, Genelkurmay Başkanlığı'nın hüküm giyen muvazzaf subayların ilişiğini, TSK Personel Kanunu uyarınca kesmesi bekleniyordu. Ancak Genelkurmay Başkanlığı bu işlemi 8 ay askıda tuttu ve Anayasa Mahkemesi kararını bekleyerek tutuklu komutanların dosyalarının YAŞ gündemine alınmasını sağladı.

        HANGİ GÖREVE DÖNECEKLER?

        Tahliye edilen komutanların görevlerine dönmeleri gerekiyor. Ancak tutuklandıkları gün çok kritik görevlerde bulunan komutanların atamaları, tutuklu bulundukları yıllar içerisinde pasif görevlere yapıldı. Bu nedenle komutanlar tahliye edilip görevlerine iade edilseler dahi YAŞ'a kadar yürütecekleri görevlerin fiili karşılığı bulunmayacak.

        İŞTE O GENERALLER

        Koramiral Deniz Cora, Korgeneral Turgut Atman, Tümamiral Erdem Caner Bener, Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul, Tümgeneral Bülent Kocababuç, Tümgeneral Ayhan Gümüş, Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, Tuğamiral Fahri Can Yıldırım, Tuğamiral Şafak Yürekli, Tuğgeneral Mehmet Eldem ve Tuğgeneral Kubilay Baloğlu terfi sırasında bekliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ