Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Orgeneral Necdet Özel'den 'Geçmiş olsun' telefonu

        HT GAZETE / ANKARA

        GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararından Balyoz davasından tahliye olan emekli kuvvet komutanları, ve muvazzaf generalleri telefonla aradı. Komutanlarla kısa sohbetler eden Özel, "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

        Orgeneral Özel'in birkaç cümle ile sınırlı konuşmalarında Türk Silahlı Kuvvetleri adına aradığını vurgulayarak "Yalnız değilsiniz. Her zaman yanınızdayız. Adalet mutlaka yerini bulacaktır" mesajı verdiği öğrenildi. Özel'in yanı sıra Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral Metin İyidil'in de tahliye olan diğer subayları arayarak geçmiş olsun dilediği belirtildi.

        Silivri Cezaevi'nden tahliye olan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, kendisinin de arandığını belirterek, "Herkes birbiriyle telefon numaralarını, elektronik posta adresini paylaştı. Birbirimizden kopmayacağız" ifadesini kullandı.

        128 PERSONEL DÖNÜYOR

        Tahliye kararıyla birlikte 13'ü general ve amiral, 115'i subay olmak üzere toplam 128 personel Türk Silahlı Kuvvetleri'nde göreve başlayacak. Ancak askeri personelin, önce izinlerini kullanacakları bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ