Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da suç operasyonu, İstanbul'da dev operasyon, İstanbul'da narkotik operasyonu

        Soner KOÇER / İSTANBUL (AHT)

        İstanbul Emniyeti son ayların en büyük suç operasyonunu gerçekleştirdi. Yaklaşık bin 600 polis; helikopter desteğinde Kumkapı bölgesindeki kaçak göçmenler, uyuşturucu satıcıları ve aranan kişilere yönelik kapsamlı bir operasyon yürüttü.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kumkapı bölgesindeki kaçak göçmenler, uyuşturucu satıcıları ve aranan kişilere yönelik son ayların en kapsamlı operasyonunu gerçekleştirdi. Dün akşam saat 19.00 sıralarında başlatılan operasyona Asayiş Şube, Narkotik Şube, Organize Şube, Terörle Mücadele, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat Ekipleri katıldı. Polis helikopterinin havadan desteklediği operasyonda, özellikle ülkeye yasa dışı yollardan giren ve kaçak yaşayan göçmenlerin ev ve işyerlerine baskınlar düzenlendi.

        Operasyonun ayrıca uyuşturucu satıcısı ve aranması bulunan diğer suçlulara yönelik olduğu öğrenildi. Kumkapı'daki birçok sokağın ablukaya alınarak başlatıldığı operasyonda, polis ekipleri sokakta bulunan yabancı uyruklu ve şüpheli çok sayıda kişiye kimlik kontrolü ve üst araması yaptı. Üzerinden kimlik çıkmayan çoğunluğu yabancı uyruklu kişiler gözaltına alınarak ekip otobüsüne bindirildi.

        NARKOTİK KÖPEKLERİ UYUŞTURUCU ARADI

        Kumkapı'da özel harekat ekiplerinin desteğiyle ev ve işyerlerine yapılan baskınlarda birçok kaçak göçmen gözaltına alınırken, Narkotik köpekleriyle evlerde yapılan aramalarda yüksek miktarda uyuşturucu madde bulunduğu öğrenildi. Yaklaşık bin 600 polisin görev aldığı dev operasyon, polis helikopterinin havadan desteğiyle birlikte gece geç saatlere kadar devam etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ