Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İrem Çiçek, Aslıhan Aydın ve Sinem Aytın HABERTÜRK'e konuştu, Balyoz davası tahliyeler
        1

        SERDAR KULAKSIZ/HT GAZETE

        İrem Çiçek, Aslıhan Aydın ve Sinem Aytın... Babaları Balyoz davasında tutuklanınca, onların avukatlığını üstlendiler. İrem Çiçek’in, ilk müvekkili babası Dursun Çiçek’ti. Aslıhan Aydın, babası Ali Aydın için mahkemeye koştu. Sinem Aytın, babası Suat Aytın’ı savundu. Babalarını özgürlüğe kavuşturan avukat kızları, HABERTÜRK’e konuştu

        2

        Onlar asker olan babalarının biricik kızlarıydı. Babalarının görevleri nedeniyle aylar süren ayrılıklar yaşadılar. Kiminin babası Güneydoğu’da, kiminin babası dünyanın öbür ucunda... Hayrandılar babalarına ama bir gün avukat olarak onları savunacakları akıllarının köşesinden bile geçmemişti...

        3

        İrem Çiçek, Aslıhan Aydın ve Sinem Aytın... Babaları Balyoz davasında tutuklanınca, onların avukatlığını üstlendiler. İrem Çiçek, babası emekli Albay Dursun Çiçek’in; Aslıhan Aydın babası emekli Tuğgeneral Ali Aydın’ın; Sinem Aytın ise babası emekli Albay Suat Aytın’ın savunmasını üstlendi.

        4

        3 genç avukat şimdi çok mutlu. 4 yıl sonra tahliye olan babalarına kavuşmanın sevincini yaşıyorlar. Yıllar sonra babalarını özgürlüğe kavuşturan avukat kızları, duygularını HABERTÜRK’le paylaştı:

        5

        ‘BABA MÜVEKKİL DURUMUNU AYRI TUTTUM’
        İrem Çiçek (Babası emekli Albay Dursun Çiçek, Balyoz’da 16 yıla mahkûm olmuştu):
        "BABAM aynı zamanda ilk müvekkilimdi. Elimizden geldiğince tüm avukatlar, tüm aileler mücadele verdik. Baba ve müvekkil durumunu, elimden geldiğince ayrı tuttum.

        6

        "Bunu da başardığıma inanıyorum. Ne olursa olsun haksızlığa uğrayan benim çok kıymetli babam. Onun yaşadığı haksızlığı biz de yaşadık. Babamı savunmaktan çok mutluyum. Avukat olduğumuz için diğer sanık çocuklarından daha çok görebildik babamızı."

        7

        "Bu yönden çok şanslıydık. Ancak hepimizin, hukuk adına böyle bir siyasi davada yer alması büyük bir şanssızlık. Babamı çok iyi tanıyorum ne yapıp ne yapmadığını biliyorum."

        8

        "Delilleri önümüze koyarak açıklamalarda bulundum. Bizim ilk gün yaptığımız açıklamalar değişmedi. Halen bunu söylüyoruz. İlk günlerde adeta linç eden bir kesim şu an bu davaların kumpas olduğunu ve birtakım sahte deliller üretildiğini dile getiriyorlar. Bu bizim haklılığımızın göstergesi."

        9

        ‘EVLAT OLARAK, GEÇEN SÜRE ÇOK ZORDU’
        Aslıhan Aydın (Babası emekli Tuğgeneral Ali Aydın, Balyoz’da 18 yıl hapis aldı): KOLAY olmadı. 33 aylık bir ayrılık yaşadık. Evlat olarak geçen süre çok zordu. Sinem’in, İrem’in babası ve benim babam aynı blokta kalıyordu. Birlik içinde olduk. Zamanımız, en başından beri hukuksuzlukları anlatmakla geçti.

        10

        "Bu karar Türk milletine hayırlı olsun. Hasdal’da her gün babamın yanına gidiyordum. Silivri’de ise haftada 3 gün babamı görüyordum. Daha önceden de babamın Güneydoğu’da operasyondan dönmesini bekliyordum. Zor bir süreçti. Olayı sadece bireysel olarak değerlendirmedik. Türk milletinin, Türk ordusunun yargılandığını düşündük. Anayasa Mahkemesi’nin kararının hayırlı olmasını diliyorum."

        11

        ‘BABAMIN ARTIK YANIMDA OLMASI BENI MUTLU EDIYOR’
        Sinem Aytın (Babası emekli Albay Suat Aytın, 16 yıl hapis aldı): AVUKAT olmanın çok büyük avantajını yaşadım. Babamı görebildim. Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı oybirliğiyle alması çok önemli. Kötü şeyler yaşadık. Mücadele etmemiz gerektiğini biliyorduk. Hukuk mücadelesine devam ettik. Olumlu sonuç bekliyorduk. Daha erken olabilirdi.

        12

        "Son aşamaya kadar beklenmesi bizi üzdü. Bu aşama daha önceden de gerçekleşebilirdi. Ama Türk milleti için hayırlı bir karar oldu. Mutluyuz. Ailenin bir arada olması çok önemli. 4 yıl esaret yaşadık. Her evlat babasının yanında olmasını ister. Babamın artık yanımda olması beni çok mutlu ediyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ