Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Ak Parti de önümüzdeki günlerde adayını açıklayacak"

        Başkanlığa atanan Fatih Yeşilyurt'u tebrik eden Eker, burada yaptığı açıklamada, Türkiye tarihinde ilk kez halkın kendi cumhurbaşkanını seçeceğini söyledi.

        Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine değinen Eker, şöyle konuştu:

        "Önümüzde seçim var. Cumhurbaşkanlığı seçimi. Bu seçimde cumhur yani halk başkanını seçecek. İlk defa halk doğrudan kendisi, kendi başkanını seçecek. Yani daha önceden olduğu gibi temsilcilerinin eliyle, milletvekilleri eliyle değil, doğrudan halk, sandığa gidecek ve başkanını seçecek. Muhalefet bir aday belirledi. Kendi değerleriyle, kendi inandıklarıyla, kendi savunduklarıyla değil. Zaten milletin önüne öyle bir aday çıkartma cesareti de yok. Onun için hep birlikte toplandılar, ettiler, ortak aday çıkardılar.

        "AK PARTİ DE İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ADAYINI MİLLETİMİZİN HUZURUNA ÇIKARTACAK"

        Eker, AK Parti teşkilat mensuplarının cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylarını tanıtmak için gece gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.

        Çalışmalarda bölge teşkilatlarına büyük görev düştüğünü dile getiren Eker, "Kendi adayımızın seçilmesi, onun anlatılması, Türkiye'nin gerçekten hayrına yapılacak icraatlar ve yeni hamle dönemi için halkın seçeceği cumhurbaşkanının idaresindeki yeni Türkiye'ye hizmet için AK Partili'ler olarak çaba sarf edeceğiz, gayret göstereceğiz. İnanıyorum, bundan önceki yani en son 30 Mart yerel seçimlerinde olduğu gibi cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de teşkilatlar olarak yine büyük destan yazacağız" ifadesini kullandı.

        İÇİŞLERİ BAKANI ALA: MİLLETİN GÖNLÜYLE İRTİBAT KURACAKSINIZ

        Ala da Yeşilyurt'a başarılar dileyerek, bunun için halkla ittifak kurması gerektiğini vurguladı.

        Başarı için milletin gönlüne çatı kurup, köşk yapması gerektiğini belirten Ala, şunları kaydetti:

        "Öncelikle hayırlı, uğurlu olsun, başarılar diliyorum. Başkanım konuşmasında zor bir göreve atandığını, geldiğini söyledi. Ben izninizle işi kolaylaştırmak için bir anahtar vereyim. Siz halkla ittifak kurarsanız işiniz kolay olur. Muhalefet partisi gibi biz başka kurumlarla, başka siyaset dışı aktörlerle ittifak kursaydık bugün burada olmazdık. Milletin gönlüyle irtibat kuracaksınız. Milletin gönlüne temel atıp köşk, çatı kuracaksınız. Yoksa tabansız çatı, kaç kez uçtu gitti. Bunu hep birlikte gördük. Biz milletimizle ittifak kurduğumuz için 2002'den beri sürekli oylar arttı.

        "MİLLET ÖNÜMÜZDE DURMUŞ, ARKAMIZDA DURMUŞ, BERABER YÜRÜMÜŞÜZDÜR"

        Ala, milletin uygun görmediği hiçbir çalışmanın, projenin başarılı olamayacağını söyledi.

        AK Parti'nin halkla ittifak kurduğunu belirten Ala, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Bir iş yapacağımız, önümüze bir hedef koyduğumuz zaman 'buna halk ne söyler?' dediğimizde sorunun cevabı, 'iyi değildir' şeklinde olursa o proje yanlıştır. Onun için eksenimiz de odağımız da hedefimiz de belli. Yol arkadaşlarımız, ittifaklarımız belli. Öyle onunla bu, bir araya geldi, yukarıda çatı oldu. Aşağıda şu oldu, bunlar AK Parti'nin takip edeceği yöntem, yol değildir. Bizim ittifakımız halkladır, sizler de bu ilkeyle hareket ettiğiniz sürece, hem halkımızın lehine çalışmış olursunuz hem de kendi yolumuzu doğru düzgün bulmuş oluruz."

        Toplantının ardından Yeşilyurt, Ala ve Eker'e birer Oltu taşı tespih hediye etti.

        Ala ile Eker daha sonra Erzurum Teknik Üniversitesi Kampüsünü ziyaret ederek kentten ayrıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ