Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kazazedelerin yardımına eski Bakan Kürşad Tüzmen koştu Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen yaralıların yardımına koştu Yardıma eski bakan koştu

        Ankara'da, yarış halinde olduğu iddia edilen iki aracın sebep olduğu kazada bir aile ölümden döndü. Can pazarının yaşandığı kazada yaralıların yardımına, o sırada motosikletiyle yoldan geçen eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen koştu.

        Kaza, saat 01.00 sıralarında, Eskişehir yolu üzerinde meydana geldi. Yolda yarış yaptığı iddia edilen 06 EV 7761 ve 06 S 3222 plakalı iki otomobilden biri önünde seyreden araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan araç ise Ümitköy istikametine seyreden 45 AY 047 plakalı otomobile çarptı. Çarpışmanın etkisiyle rejüj üstünde durabilen ve adeta hurdaya dönen araçta, aynı aileden 5 kişi yaralanırken 3'ü araç içinde sıkıştı. Kazazedelerin yardımına yoldan geçen diğer sürücüler ile motosikletiyle evine giden eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen yetişti.

        Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Vatandaşların yardımıyla önce Caner isimli çocukla babası araçtan çıkarıldı. Ambulansta tedavi gören çocuk ve babasıyla Kürşad Tüzmen yakından ilgilendi. İtfaiye ekipleri sıkışan 3 yaralıyı yarım saatlik çalışmanın kurtardı. Arka koltukta sıkışan kadın ise güçlükle çıkarıldı. Ambulansa bindirilen yaralılar en yakın hastanelere götürüldü.

        OLAYI CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜLEDİ

        Cep telefonuyla olayı görüntüleyen Tüzmen, polis ekiplerine kazanın nasıl meydana geldiğini anlattı. Eski bakan, polisle konuştuğu sırada orada bulunan ve kazaya sebebiyet verdiğini söylediği genci teşhis etti. Alkollü olan ve ayakta durmakta zorluk çektiği görülen genç kazayla ilgisi olmadığını söyleyerek söylenenleri reddetmeye çalıştı. Tüzmen, içkili ve aşırı süratli araç kullanmaları yüzünden bir ailenin ölümden döndüğünü, kendilerinin de az daha kaza yapacaklarını söyleyerek gence tepki gösterdi.

        Motosikletiyle Eskişehir istikametine gittiğini ifade eden Tüzmen, "Ben normal şeridimde gidiyordum. Allah'tan biraz da ortada gidiyordum. O sırada sağımdan ve solumdan son derece süratli iki araba geçti. Az direksiyonu kırsam bittik hep beraber. Demeye kalmadı. Ben yavaşladım. Geçtiler, başka bir aracın burnuna vurdular. Çarpıştılar. Bir tanesi kaçtı. Kaçan arkadaş gelmiş aracını arkaya koymuş. Ayakta zor duruyor. Diğer çarpan ise onu da gördüm. Suçunu itiraf ettirdik. Polis bunlarla ilgili gerekli işlemleri yapacak. Üzücü olan bu iki gencin içkili ve süratli şekilde araba kullanması, trafik kurallarına uymaması. Hiç suçsuz bir ailenin ağır yaralanmasına sebep oldular. O küçük çocuğu çok zor çıkardım. Çok korkuyordu. Gördüm onu. Caner. Ama yürekli bir oğlan. Annesi, babası yaralı. Anneannenin durumu ağır. Hayırsever vatandaşlarımız ve biz arkadaşlarımızla elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. İnsanlığımız daha ölmemiş'' diye konuştu.

        İki genç, ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken Tüzmen ise Harley-Davidson marka motosikletiyle olay yerinden ayrıldı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ