Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sağanak Ağrı- İran karayolunu ulaşıma kapattı,Ağrı-İran karayolu, selin getirdiği taş ve kaya parçaları nedeniyle ulaşıma kapandı

        Ağrı-İran karayolu, yaklaşık 1 kilometrelik bölümünün selin getirdiği taş ve kaya parçalarıyla kaplanması nedeniyle ulaşıma kapandı.

        Edinilen bilgiye göre, Ağrı'da yaklaşık iki saat süren sağanak sele neden oldu. Sel sularının Ağrı-İran karayoluna taşıdığı taş ve kayalar, yaklaşık 1 kilometrelik bölümü kapladı.

        Ağrı Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, ulaşıma kapanan yolun açılması için çalışma başlattı. Jandarma ve polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı. Yoldaki taş ve kaya parçaları yüzünden bazı hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Yolda uzun araç kuyruğu oluştu.

        AFAD İl Müdürü Erkan Gürcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışın bölgede sele neden olduğunu belirterek "Ağrı-İran karayolunun 40. kilometresinin sel nedeniyle ulaşıma kapanması üzerine hemen çalışma başlattık. Yaklaşık 1 kilometrelik bölümde selin getirdiği taş ve kayalar var. Yağış durdu. Yaklaşık bir saattir yol kapalı. Taş ve kayaların temizlenmesi için Karayolları 123. Şube Müdürlüğünden yardım istedik. Ekipler çalışıyor" dedi.

        SEL NEDENİYLE MAHSUR KALAN 6'SI ÇOCUK 11 KİŞİ KURTARILDI

        Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde etkili olan sağanağın ardından meydana gelen selde, suların eve dolması üzerine mahsur kalan 6'sı çocuk 11 kişi kurtarıldı.

        Taşlıçay ilçesine bağlı Taşteker köyünde sağanağın ardından sel oluştu. Aydar ailesi, pencereden eve su dolması nedeniyle mahsur kaldı. Nihat Aydar ve ailesine ilk müdahaleyi vatandaşlar yaptı. Durumun jandarmaya bildirilmesi üzerine olay yerine gelen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve İlçe Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, evde mahsur kalan 6'sı çocuk 11 kişiyi kurtardı.

        Nihat Aydar, evde bulundukları sırada aşırı yağıştan dolayı pencereden içeri su girmeye başladığını belirterek, şöyle konuştu:

        "Babamla evin arkasına koştuk. Arkada göl oluştuğunu gördük. Sonra yengem 'sel geldi' diye bağırdı. Geri döndüğümde evin sular altında kaldığını gördüm. Evin içinde 6 çocuk ve yaşlı annem babam da vardı. Sağolsun köylülerimiz hemen koşup geldiler. Kimse yara almadı fakat evimizde büyük hasar var."

        Olayın ardından Taşteker köyüne gelen İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Şengül, köy muhtarı ile selden etkilenen evde incelemelerde bulundu.

        Şengül, 11 nüfuslu Aydar ailesinin bir süre komşularının evlerinde barınacaklarını belirterek, gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ