Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Soma davası en erken kasımda" Soma davası Kasım ayına erteleniyor Soma davası ne zaman Soma maden kazasının davası ne zaman başlayacak Soma'daki maden faciasının ardından açılan Soma davası ne zaman başlayacak

        ManisaBaroBaşkanıZeynelBalkız, faciayla ilgili hazırlanan kriminal raporun savcılığa sunulduğunu, olayın tanıklarının verdiği ifadeleri doğrular nitelikteki rapordaki kayıtlarda, ocakta gaz çıkışı olduğunun, insanların baygınlık geçirdiklerinin görüldüğünü bildirdi.

        Balkız, yaptığı açıklamada, faciayla ilgili başlatılan adli soruşturmanın sürdüğünü ancak dava açılmasının henüz ocakta bilirkişi incelemesinin tam olarak yapılamaması nedeniyle gecikeceğini ifade etti.

        "EN ERKEN KASIM AYI OLARAK GÖZÜKÜYOR"

        Ocakta yangının devam etmesi nedeniyle daha önce hazırladığı ön raporu savcılığa sunan bilirkişi heyetinin, gerekli incelemelerini tamamlayarak asıl raporunu tanzim edemediğine işaret edenBalkız, şunları kaydetti:

        "Facianın yaşandığı maden ocağında bilirkişi incelemesi yapılamadı, keşif yapılmadı. Davanın görülmeye başlanacağı en erken tarih kasım ayı olur diye beklentimiz var. Çünkü daha iddianame düzenlenmedi, bütün deliller toplanacak, sonrasında savcılık iddianamesini düzenleyecek. Bu iddianame Akhisar'daki Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edilecek. Ancak bu aşamalardan sonra dava açılmış olacak. Bu da en erken kasım ayı olarak gözüküyor."

        Balkız, soruşturmada olayla ilgili hazırlanan kriminal raporun ise savcılığa sunulduğunu belirterek, "Kazayla ilgili kriminal rapor savcılığa sunuldu. Rapor, şahitlerin verdiği ifadeleri doğrulayan bir rapor. Gazın çıktığı, insanların baygınlık geçirdikleri kayıtlarda görülüyor" dedi.

        "MADENCİ 155 AİLE ADINA TAZMİNAT DAVASI AÇILDI"

        ManisaBarosu olarak olayın ardından oluşturdukları Soma Adli Yardım Bürosunun çalışmaları hakkında da bilgi verenBalkız, şunları söyledi:

        "Baroolarak bugüne kadar toplam 155 madenci yakını adına tazminat davası açtık. Açılan 155 dava, 155 aile demek. Her davada eş, çocuk ve anne baba için istenen tazminat miktarlarının toplamı ortalama 500 bin lirayı bulmaktadır. Anne babası olmayanların biraz daha düşük olabilir. Açılmayı bekleyen yaklaşık 150'ye yakın daha dava var.ManisaBarosu olarak bize gelen herkesin davasını açacağız demiştik. Aldığımız vekaletlerle bunlar açıldı, her gün birer ikişer daha geliyor onları da kabul ediyoruz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ