Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Fethullah Gülen LYS'de üçüncü oldu (Fethullah Gülen)

        Ali Arda PERK / İZMİR(AHT)

        Fethullah Gülen'in yeğeninin oğlu ve kendisiyle aynı adı taşıyan Fethullah Gülen, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) TM-1'de ve TM-2 puan türlerinde Türkiye 3.sü, TM-3 puan türünde ise Türkiye 4.sü oldu.Gülen'i Twitter'dan ilk tebrik eden AK Parti'den istifa eden Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür oldu.

        Öğretmenleri ile sevincini paylaşan 18 yaşındaki Fethullah Gülen, başarı hikayesini anlattı. Başarısının sırrını düzenli çalışmaya ve motivasyona bağlayan Fethullah Gülen, adının verdiği gazla çalıştığını söyledi. Gülen, ''Sene başından beri hayal ettiğim bir şeydi. Aslında sene başında öğretmenlerim aklıma soktu.

        Hayal etmeye başladım sonunda da amacıma ulaştım Allah'a çok şükür. Türkiye genelinde TM-1 ve TM-2'de 3'lük elde ettim, TM-3'te de 4'yüm. Çalıştık çabaladık, umuyorduk. İnşallah iyi bir şeyler yaparız diyorduk. Gülen'in ismi olduğundan dolayı adımı duyurmak istiyordum. Şerefle taşıdığım bu ismi duyurmak çok önemliydi benim için. Bu dönemde Fethullah Gülen'e kötü şeyler söyleniyor onlara cevap olarak biz de bunu yapmak istedik. Onların hepsinin yalan olduğunu söylüyoruz. Cevap olarak bu başarıyı elde etmek istedim, çalıştım'' dedi.

        KENDİSİYLE BİZZAT KONUŞMADIM

        Fethullah Gülen'le sonucu paylaşıp paylaşmadığının sorulması üzerine Gülen, ''Sabah oldu buraya geldik, kendisiyle bizzat konuşmadım'' cevabını verdi. Fethullah Gülen'le çok nadir konuştuklarını da söyleyen Gülen, 'Konuşmayı düşünüyor musun?' sorusuna ise 'Nasip' cevabını verdi. Gülen, ''Eğer konuşursam ilk ne söyleyeceğimi düşünmedim, düşünelim. Ama önce onun bir şey demesini beklerim'' diye konuştu.

        DÜZGÜN İNSANLAR LAZIM

        İlerleyen süreçte hukuk okumayı düşündüğünü söyleyen Gülen, ''Düzgün insanlar lazım. Hukukta özellikle bu ihtiyaç daha çok beliriyor. Türkiye'yi düzene sokmak için. Hukukta İzmir'de Gediz Üniversitesi, Ankara'da Bilkent, İstanbul'da Galatasaray olabilir. Temmuz'un ortalarında seçimimizi yapacağız'' diye konuştu.

        KİTAPLARINI OKUDUM

        Dersanelerin kapatılması hakkında konuşan Gülen, ''Bence dersanenin bu başarıda payı büyük. Haftanın iki gününü büyük ihtimalle boş geçirebilirdim'' dedi. Gülen ayrıca boş zamanlarında Fethullah Gülen'in kitaplarından okuduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ