Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa "Tüfek taşıyamayana ölümüne dayak atıyorlar" Teslim olan PKK'lı kadından şoke eden itiraflar PKK'dan kaçan kadın dağdaki yaşamı anlattı

        Nihat ULUDAĞ/AHT

        Tunceli'de 19 yaşında dağa çıkan ve 7 yıl sonra geçen şubat ayında polise teslim olan M.T., örgütle ilgili bilgiler verdi.

        PKK’dan kaçan M.T., özetle şunları anlattı:

        PKK, artık yetişkin insanları kandırmayı başaramıyor, bu nedenle çocuklara yöneldi. Pikniğe çıkan çocuklar bir şekilde kandırılarak ya da kaçırılarak dağa çıkarıldı. Dağa çıkan ve kendilerine verilen silahları taşıyamayan çocukların ölesiye dövüldüğünü görüyorduk.

        Çocuklara yaklaşmamız yasaktı. ‘Ne pahasına olursa olsun’ diyerek biriyle konuştum, 16 yaşındaydı, evden ‘Pikniğe gidiyorum’ deyip çıkmış. Yanlış yaparsa annesini öldürmekle tehdit etmişler.

        Dağa çıkmadan Türkiye devletini yaşama hakkımızı gasp eden bir düşman gibi gösteriyorlardı. İkna seansları yetmeyen arkadaşlarımı da silah zoruyla dağa aldılar. Gittiğimizde gördük ki, orada kimsenin derdi barış değil.

        Her şeyi kabul etmek zorundaydık. Ailemizi öldürmekle, çatışmalarda ‘kaza kurşunuyla’ öldürmekle tehdit ederlerdi. Beni koruyacaklarını söyledikleri yerde, haraç vermeyeni kurşuna dizdirdiler.

        ‘TC size değer vermiyor’, ‘Hani o İstanbul’un güzel binaları nerede?’ diyorlardı. Diyarbakır’da bir fabrika kurulacaktı. Şirket sahiplerini yolda çevirdik ‘Ya yapma ya da yapacaksan vergisini vereceksin’ dedirttiler. Hizmetin gitmesine ben engel oluyordum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ