Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kocaeli'ni karıştıran dolandırıcılık (Adem Tüysüz)

        Kocaeli Valiliği, geçen ay intihar eden eski Kırkpınar AğasıAdemTüysüz'ün sahibi olduğu döviz bürosu ve kuyumcuya "kar payı karşılığı" yatırım yapan 191 kişinin dolandırıldığını bildirdi.

        Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Belediye İş Merkezi'nde faaliyet gösteren kuyumcu dükkanının yetkilileri C.T, C.T. ve Y.T'nin, 191 kişiden, 8 kilo 211 gram 22 ayar altın, 27 kilo 200 gram 24 ayar altın, 132 gram 14 ayar altın, 700 çeyrek, 30 yarım altın, bin 436 adet Cumhuriyet altını, 232 bin 522 dolar, 80 bin 875 Avro, 1 milyon 646 bin 897 Türk lirası, 30 bin İsviçre Frangı ve 4 bin 700 Avustralya Doları aldıklarının tespit edildiği belirtildi.

        Şüphelilerin, bazı müştekilere para karşılığında kar payı verdikleri, bazılarına ise gram altının alış fiyatından borçlandıkları vurgulanan açıklamada, 27 Haziran'da alacaklarını tahsil etmeye gelen müştekilerin, şüphelilerin iş yerini açmamaları üzerine şikayette bulundukları bildirildi.

        Açıklamada, bunun üzerine iş yeri çevresindeki kameralarda yapılan incelemede, şüphelilerin 26 Haziran Perşembe günü saat 22.30 sıralarında bir takım kutu, poşet ve evrakları 2 ayrı araca yükleyerek, kentten ayrıldıklarının tespit edildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

        "Şahısların yakalanmaları ve dolandırıcılık olaylarından elde ettikleri para ve altınların elde edilmesi amacıyla, ikamet adreslerinde ve iş yerlerinde alınan 'arama ve el koyma kararı'na istinaden arama yapıldı ama şahısların yakalanması mümkün olmadı. İş yerinde yapılan aramada, cüzi miktarda muhtelif altın malzemeler elde edilerek el konuldu. İş yeri çalışanı E.U. şüpheli olarak ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Konu ile ilgili şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Vatandaşlarımızın bu tür konularda daha dikkatli davranarak, birikimlerini yetkisiz kişi ve şirketler yerine banka yoluyla değerlendirmelerinin faydalı olacağı hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ