Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Yargıtay'da kritik atama (Yargıtay Genel Sekreteri Öztürk oldu)

        Yürürlüğe giren yeni yargı paketi ile görevi sona eren Yargıtay Genel Sekreteri Aydın Boşgelmez'in yerine 6. Ceza Dairesi Üyesi Erkan Öztürk atandı.

        Yürürlüğe giren ve kamuoyunda yeni yargı paketi olarak bilinen 6545 sayılı "Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile görevi sona eren Yargıtay Genel Sekreteri Aydın Boşgelmez'in yerine Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Erkan Öztürk atandı.

        Yargıtay'da bazı değişiklikler içeren yeni yargı paketi, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 gün içinde Genel Sekreter ve genel sekreter yardımcılarının yeniden belirlenmesini öngörüyordu.

        Resmi Gazete'de 28 Haziran'da yürürlüğe giren Kanun kapsamında bugün yeni genel sekreter ve yardımcıları belirlendi.

        Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Yargıtay Genel Sekreterliğine 6. Ceza Dairesi Üyesi Erkan Öztürk'ü atadı. Yargıtay'da görev yapan mevcut 5 genel sekreter yardımcısı İsmail Hakkı Eröz, Emrullah Aycı, Servet Yetim, Aydın Karabıyık ve Ayşe Ulusu da yeniden atandı.

        Kanun, Yargıtay Genel Sekreteri'nin, en az 5 yıl Yargıtay üyeliği yapmış olanlar arasından Yargıtay Birinci Başkanı tarafından seçilmesini öngörüyor. Genel Sekreter, kural olarak 2 yıl görev yapacak. Görevi sona eren genel sekreter, bir kez daha seçilebilecek.

        ERKAN ÖZTÜRK'ÜN ÖZGEÇMİŞİ

        Erkan Öztürk, 1955 yılında Beypazarı'nda doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonda Ankara Hakim adayı olarak göreve başlayan Öztürk, sırasıyla Hassa, Tekman Cumhuriyet Savcılığı ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulundu.

        Yargıtay Üyeliğine 25 Temmuz 2005'te seçilen Öztürk, 6. Ceza Dairesi üyesi iken Yargıtay Genel Sekreterliğine atandı.

        Öztürk, evli ve iki çocuk babası.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ