Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan'tan önemli açıklamalar, Başbakan Erdoğan'dan serbest bırakılan Türk TIR şoförleriyle ilgili açıklama

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Haliç Kongre Merkezi'nde Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) düzenlediği iftar programında açıklamalarda bulundu.

        Başbakan Erdoğan, alıkonulan TIR şoförlerinin serbest bırakılmasına ilişkin "22 gün sonra dün akşam iyi haber aldık. Bugün Erbil Başkonsolosumuz şoförlerimizi sağ salim teslim aldı. Şoförlerimiz için özel olarak Erbil'e gönderilen bir Türk Hava Yolları uçağı şoförlerimizi Şanlıurfa'ya getirdi. Buradan da hepsini ailelerine inşallah sevk ediyoruz. En kısa sürede Musul Başkonsolosluğumuz personeline ilişkin inşallah iyi haberleri vermeyi de ayrıca umuyoruz" dedi.

        Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Erdoğan,"Cumhurbaşkanı siyasetin üzerinde olsun demek, cumhurbaşkanı halkın tarcihlerinin üzerinde olsun demektir. Bunu bugüne kadar hep darbeciler söyledi. Bunlara sormak lazım siyaset utanılacak bir şey mi? Eğer utanılacak bir şey değilse siz niye meydanda yoksunuz?" diye konuştu

        Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

        22 gün sonra dün akşam iyi haber aldık. Bugün Erbil Başkonsolosumuz şoförlerimizi sağ salim teslim aldı. Şoförlerimiz için özel olarak Erbil'e gönderilen bir Türk Hava Yolları uçağı şoförlerimizi Şanlıurfa'ya getirdi. Buradan da hepsini ailelerine inşallah sevk ediyoruz. En kısa sürede Musul Başkonsolosluğumuz personeline ilişkin inşallah iyi haberleri vermeyi de ayrıca umuyoruz.

        CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ

        Cumhurbaşkanlığı makamı geçmişte halkın isteklerini frenleyecek şekilde konumlandırılmıştı.

        10 Ağustos'ta millet kendi oylarıyla cumhurbaşkanı seçecek, yeni bir süreç başlayacak.

        Cumhurbaşkanı siyasetin üzerinde olsun demek, cumhurbaşkanı halkın tarcihlerinin üzerinde olsun demektir. Bunu bugüne kadar hep darbeciler söyledi. Bunlara sormak lazım siyaset utanılacak bir şey mi? Eğer utanılacak bir şey değilse siz niye meydanda yoksunuz? Biz geldik önce insan sonra devlet dedik. Bu tercih simdi ülkede egemen oldu. Siyaset dışı demokrasi, gittiler kendileri gibi cumhurbaşkanı seçtiler. Kendilerine benzemeyen cumhurbaşkanlarını engellediler.

        Muhalefet siyaset dışından arayışlara girerek milli iradaye nasıl baktıklarını gösteriyorlar.

        Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak Türkiye'ye eser vermeye devam edeceğiz. Geçmişte inzivaya çekilen cumhurbaşkanları gibi olmayacağız. Sayın Gül'ü tenzih ediyorum.

        "PARALEL YAPI"

        Devlet kendisine yönelik tehdidine en kararlı şekilde karşılık verecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ