Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Abdullah Cömert'in ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması görüldü Abdullah Cömert duruşması Abdullah Cömert duruşmasına sanık katılmadı

        Hatay'da düzenlenen Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in ölümüne ilişkin tek sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi. Sanık A.K.'nın tutuklu yargılanması talebi reddedildi. Davanın 15 Eylül tarihinde yeninden görülmesi kararlaştırıldı.

        Dava sonrasında açıklama yapan Cömert ailesi avukatı Hatice Can, 27 tanığın duruşma salonunda hazır bulunmasına karşın Sanık A.K.'nin duruşmaya katılmadığını söyledi. Sanık avukatının nakil talebinin hukuka aykırı olduğunu söyleyen Can, "Sanık vekili mahkemeye vermeden nakil istemli dilekçesini savcılığa vermiş. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı CMK 19 uyarınca dosyayı Adalet Bakanlığına göndermiş. Adalet Bakanlığında 5'inci Ceza Dairesine gitmiştir. Doysa fiziken henüz buraya dönmemiştir. Mahkeme heyetinin de nakil ile ilgili herhangi bir kararı olmadığı halde dosya mahkemeden de kaçırılmıştır. Sabık, halen Antakya'da görevinin başındadır. Açığa dahi alınmamıştır. Sanık polis memuru kasten öldürmeden ve olası kasten yargılanmaktadır. Tutuklu olarak yargılanmamaktadır. Bugün yinelediğimiz tutuklama istemimiz gene Hatay Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmiştir. Bugün biz Hatay Adliyesi'nde 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde nakil istemi var diye görevli yetkili mahkemeden kaçırılan dosyanın yargılamasını tüm talebimize rağmen yapamadık. Sanık halen dışarıda geziyor ancak Türkiye'nin beklediği adalet ne yazık ki gerçekleşemiyor. 13 aydır iğne ile kuyu kazar gibi uğraştık sanık olarak sadece bir polis için iddianame düzenlendi. Diğer sanıklarla ilgili iddianame düzenlenmedi takipsizlik kararı verildi. Skandallar dizisi bitmemektedir. Türkiye'nin neresine giderse gitsin bu davanın takipçisi olacağız. Adalet arayışından asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

        AĞABEY CÖMERT: MAHKEMEYİ PAS GEÇİP NAKİL KARARI VERDİRİYORLAR

        Mahkemenin güvenlik gerekçesi ile başka ile gönderilme talebini değerlendiren Abdullah Cömert'in Ağabeyi Adnan Cömert "Kamu vicdanını rahatlatmak için mahkemelerin sadece gerçekleri ortaya çıkartması lazım. Sahte delillerle olayı soğutmak, başke yere taşımak. Düşünün sanık A.K.'nın avukatı Ak Partiden milletvekili adayı, Gelmiş kendi eliyle dosyayı almış oturmuş, vali ve Savcı ile karar vermiş Mahkemeyi pas geçerek davayı Adalet Bakanlığına gönderiyor. Adalet Bakanlığında Ak Partili olduğu için davayı başka yere taşıyacak. Annemin sağlık durumu yok, bizim maddi durumumuz yok. Bizim kardeşimiz burada katledildi." dedi.

        Mahkemeyi CHP'li Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Kamer Genç, Mahmut Tanal, Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl de takip etti.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ