Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan: İmam Hatip'ler bir düşüncenin isyanıdır, Başbakan Erdoğan Kadıköy Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin mezunlar iftarında konuştu

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin geleneksel mezunlar iftarına katıldı. Erdoğan, yemekte yaptığı konuşmada, bütün İmam-Hatip okullarının kendisinin nezdinde müstasna bir yeri olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın evlilik yıldönümü nedeniyle sunucu, Erdoğan çiftine 36 gonca gül bulunan bir buket sundu ve fotoğraf çekildi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin geleneksel mezunlar iftarına katıldı. İftar sonrası söz alanBaşbakan Erdoğan, "Şunu bir ayrımcılık olsun diye söylemiyorum; İmam-Hatip'ler bir direniş, bir direnç olarak ortaya çıktı. İmam-Hatip okulları aslında bir düşüncenin isyanıdır. Bir fikrin adeta isyanıdır, itirazıdır" dedi.

        Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

        "Bizde devlet maalesef vatandaşına göre şekil almak yerine, vatandaşına şekil vermeye çalıştı. Çocuklarımızı, gençlerimizi belli bir kalıba sokmaya çalışıyor. Torna tezgahından çıkmış tek tip vatandaş yapmaya çalışıyordu. "Bizi biz yapan tüm değerlerimizle aramıza mesafeler koymak, bize özümüzü, ruhumuzu unutturmak istediler."

        "Bütün saldırılara, engellemelere rağmen bu aziz millet tarihinin ve ruhunun unutulmasına müsaade etmedi. Şunu bir ayrımcılık olsun diye söylemiyorum; İmam-Hatip'ler bir direniş, bir direnç olarak ortaya çıktı. İmam-Hatip okulları aslında bir düşüncenin isyanıdır. Bir fikrin adeta isyanıdır, itirazıdır."

        "Sakın ha şu parelel yapının da tezgahına düşmeyin. Aman ha. Burada çok dikkatli olacağız. Çünkü ulusal güvenlik noktasında bu paralel yapı, bu milleti bölüp parçalayıp kendi çıkarlarının peşine düştü. İnşallah bu fırsatları vermeyeceğiz. Yaptıkları yanlarına kaldı sadece. Bunu da pahalıya ödeyecekler."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ