Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Hüseyin Çelik'ten Devlet Bahçeli'ye yanıt

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bugünkü basın toplantısındaki açıklamalarına ilişkin, "Sayın Bahçeli ve Tüm Çatı'ya çıkanlar, şimdiden çatının çatırdadığını görmenin telaşı içindedirler. Sayın Başbakan'ın Başbakanlıktan istifa etmesi gerektiği ile ilgili tezleri, seçim sonrası mukadder olan hezimetlerine bir kılıf bulma çabasından başka bir şey değildir" dedi.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bugün yaptığı basın toplantısında, her zaman olduğu gibi önüne konan 'Hakaretname' metnini okuduğunu belirterek, "Sayın Başbakan başta olmak üzere Anketörlere ve Sayın Başbakan'ı destekleyen kesimlere bir yığın hakarette ve iftirada bulunmakla yetinmemiş, YSK'yı da alenen tehdit etmiştir. Sayın Bahçeli kendisi, hayırlı hiçbir şey yapmadığı veya yapamadığı için, oturduğu yerden kimin ne yapması ve ne yapmaması gerektiği ile ilgili olarak ahkam kesmektedir. Kendisi ve rehberi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu milletin önüne çıkma cesareti gösteremedikleri gibi, partilerinden birini de aday yapmaya yürekleri yetmemiştir" dedi.

        "DEMOKRASİLERDE SİYASETÇİLERE VİZEYİ HALK SANDIKTA VERİR"

        Bahçeli'nin, Başbakan Erdoğan'ın adaylık vizesi alamayacağını ve siyasi ömrünün çürümekte olduğunu iddia ettiğini belirten Çelik, "Öncelikle Sayın Bahçeli bilsin ki demokrasilerde siyasetçilere vizeyi halk sandıkta verir. Sayın Başbakan, AK Parti'nin kuruluşundan beri 8 sefer sandıkta artan bir destekle milletinden hep vize almıştır. Ancak bu halk, yıllardır size ve ortağınız olan CHP'ye vize vermediği gibi, yaptığı tercihle tüm iftira ve hakaretlerinizi size iade etmiştir. Esas çürüyen, sizin ortağınızla beraber özlemini duyduğunuz Eski Türkiye anlayışıdır. Halk kimin çürüdüğünü kimin her gün kendisini ve ülkesini yenileyerek yeniden doğduğunu çok iyi görüyor ve takdir ediyor" ifadelerini kullandı.

        "Sayın Bahçeli ve Tüm Çatı'ya çıkanlar, şimdiden çatının çatırdadığını görmenin telaşı içindedirler" diyen Çelik, "Sayın Başbakan'ın Başbakanlıktan istifa etmesi gerektiği ile ilgili tezleri, seçim sonrası mukadder olan hezimetlerine bir kılıf bulma çabasından başka bir şey değildir. Daha önce de kamuoyu ile paylaştığımız gibi bir kez daha söylüyoruz ki Sayın Başbakan'ın istifasını gerektirecek siyasi, ahlaki ve yasal hiçbir gerekçe yoktur. Sayın Bahçeli, 2002'deki seçime Başbakan Yardımcısı olarak girerken rakipleriyle olacak haksız rekabetten hiç söz etmemiştir. Ancak vatandaş, bu sıfatına rağmen kendisini de partisini de TBMM'nin dışına atmıştır. Her genel seçim, aynı zamanda bir Başbakanlık seçimidir. Genel seçime giderken bugüne kadar hangi başbakan rakipleriyle eşit şartlarda rekabet etmek adına istifa etmiştir. Dünyanın hangi ülkesinde makamda bulunanlar, tekrar o makama talip olurken istifa ediyor" diye sordu.

        "KEMAL BEY, TOPBAŞ'LA EŞİT ŞARTLARDA REKABET ETMEK İÇİN MİLLETVEKİLLİĞİNDEN İSTİFA ETTİMİ?"

        2007 referandumu ile yapılan Anayasa değişikliği ile artık adayların Cumhurbaşkanlığı'na 5'er yıllık iki dönem için seçilebileceğini hatırlatan Çelik, "Başbakan, aday olduğu için başbakanlıktan istifa etmelidir diyen mantığa göre birinci dönemin sonunda ikinci 5 yıl için aday olan Cumhurbaşkanının da istifa etmesi gerekiyor. İkinci dönem için aday olacak Cumhurbaşkanının rakipleri de Cumhurbaşkanı olmayacaklarına göre, bu kafaya göre, o zaman da haksız rekabet olacak" açıklamasında bulundu.

        Çelik, açıklamasında şunları kaydetti:

        "İsmet Paşa ve merhum Ecevit, sıfırlanarak seçimi kaybettiklerinde Başbakanlık koltuğunda oturuyorlardı. Halkın tercihi eğer siz değilseniz, sizi istemiyorsa, hangi makamda olursanız olun sizi oradan alaşağı eder. Tıpkı Sayın Bahçeli'yi ettiği gibi. Sayın Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne aday olduğu zaman, dokunulmazlığı olan bir milletvekili idi. Kadir Topbaş'ın ise dokunulmazlığı yoktu. Kemal Bey, Topbaş'la eşit şartlarda rekabet etmek için milletvekilliğinden istifa etti mi?"

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ