Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mahalle çöküyor Mahalle yavaş yavaş çöküyor Güzelburç Mahallesi'nde 40'a yakın ev çökme tehlikesi yaşıyor Korkutan görüntü
        1

        Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da bulunan Güzelburç Mahallesinde 40'a yakın ev çökme tehlikesi yaşıyor. Yaklaşık 4 yıldır devam eden ve son günlerde iyice artan zemin çökmesi nedeniyle evlerde meydana gelen çatlaklar vatandaşları tedirgin ediyor.

        2

        Yeni yapılan binalarda da durum aynı şekilde yine mahalle sakinlerinin karşısına çıkmış. Sıfır olarak yaptırdıkları evlerine yerleşen mahalle sakinlerinin birçoğu sabah kalktıklarında duvarlarındaki derin çatlakları görünce şaşırıp kalıyor.

        3

        Geceleri yer altından gürültü geldiğini de söyleyen mahalle sakinleri, devlet yetkililerinin bir an önce bölgedeki evlerde çökmelere neden olan olayı ortaya çıkarmasını istiyor.

        4

        400 haneli mahallede evleri zarar gören ve oturulmayacak durumda olan vatandaşlardan Naziye Amuklu uzun süredir hasta olduğunu ve her gece evinin zemininden gelen sesler nedeniyle psikolojisinin de bozulduğunu söyledi.

        5

        Geceleri evinde çökmelerin meydana geldiğini anlatan Amuklu şöyle konuştu: "Bugünlerde çok oluyor göçmeler. Beş yıldır bu oluyor zaten. Son günlerde daha fazlalaştı. Kimse korkudan geçemiyor evlerine. Ne zaman böyle gündelik işleri yaparken bu sesler aklımdan çıkmıyor.

        6

        “Ne yapalım gücüm yok. Hastayım. Yetkililer ellerini uzatırsa memnun oluruz" diye konuştu.

        7

        Evlerinde ortaya çıkan çatlaklar nedeniyle binalarına neredeyse sürekli güçlendirme çalışması yaptırdıklarını ancak yine de çökmelerin önüne geçemediklerini anlatan Ataman Şabanoğlu da duruma çare bulunmasını istedi.

        8

        Güzelburç Mahalle Muhtarı Bülent Görüroğlu ise yaşananlardan dolayı mahalle sakinlerinin korku içerisinde olduğunu söyleyerek bilinmeyen bir nedenle yaşanan bu olayın devlet tarafından araştırılıp çözülmesini talep etti.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ