Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Erdoğan Denizli'de konuştu, Başbakan Erdoğan'dan Denizli'de önemli açıklamalar

        AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, Denizli'de halka hitap etti. Erdoğan, "Tarafsız cumhurbaşkanı" tartışmalarına değinerek "Bugüne kadar gelmiş cumhurbaşkanlarının hangisi tarafsızdı, hangisi siyasetin dışındaydı? Hepsi siyasetin üzerindeydi, hepsinin de bir siyaseti vardı, hepsinin de bir tarafı vardı. Kimileri milletin tarafını tuttular, milletin siyasetine tabi oldular, kimileri de devletin tarafında oldular, vesayet siyasetine tabi oldular" dedi.

        Öte yandan Türkiye'nin çok borcu olduğu iddialarının yalan olduğunu belirten Erdoğan, "Efendim Türkiye’nin çok borcu var. Yalan söylüyorlar. Biz geldiğimizde milli gelire borç oranı yüzde 73’tü, şimdi yüzde 35. Yoksa bu gezi olaylarında 17 -25 aralık olaylarında bizi duman ederlerdi. " dedi.

        Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

        Geçmişte sürekli ver öl, diğer hükümetler vardı. Ama şimdi al diyen hükümetler var. Bakın geçtiğimiz ay içinde Köln’e gittik. Gurbetçilerimizle kucaklaştık. Ardından Avusturya Viyana’daki gurbetçilerimizle kucaklaştık. Hepsi de büyüyen Türkiye’den gurur duyuyor.

        "ESKİ TÜRKİYE'NİN TÜM İZLERİ HENÜZ SİLİNMEDİ"

        Eski Türkiye'nin tüm izleri henüz silinmedi. Tek parti CHP döneminin, 27 Mayıs darbesinin, 12 Eylül darbesinin izleri daha tam olarak silinmedi. O günlerden bugünlere gelen sorunlardan biri Anayasa. Darbelerin ürünü olan Anayasa'yı değiştirmek için çok mücadele ettik. Anayasa'nın birçok maddesini değiştirdik ama yeni bir Anayasa yapmak mümkün olmadı." dedi.

        "Bunlar arazide niye yoklar? Neredeler? Adeta saklambaç oynuyorlar. 30 Mart'tan sonra kendilerine bir çatı aradılar, gittiler o çatının altına saklandılar. Hiçbir yerde yoklar. Ankara'da mahkeme kapılarını aşındırarak oradan oraya dilekçe vererek, basın toplantısı yaparak, haraket ederek işi idare etmeye çalışıyorlar.

        "BENİM ALDIĞIM EDEP DERSİ..."

        Ana muhalefetin genel müdürü bana bugün gene küfürler yağdırdı. Benim aldığım edep dersi sana aynı dille cevap vermeye müsaade etmez. Biz siyaseti böyle öğrendik. Siyaseti de böyle yaptık. Böyle yaptığımız için de milletimiz sekiz seçimdir bizi iktidardan indirmiyor.

        Bunlar Gezi’de de aynı şeyleri yaptılar. Varsın yapsınlar. Ama biz sahibine sığındık. Biz sadece rükuda eğiliriz. Bizde kula kulluk yok, sadece hakka kulluk var. Zaten kula kul olanlarla yolumuz ayrılıyor.

        "TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI" POLEMİĞİ

        Diyorlar ki Erdoğan büyük imkanlarla bu yarışa girdi. Kardeşlerim şu anda basın toplantısı yaptılar, 5 parti bir araya geldiler. 5 parti bir aday çıkardılar. Şu anda bütün medya gruplarıyla bir araya geldiler. Biz de milletimizle yola çıktık. Eski Türkiye'den kalma bir sorun daha ortadan kalıyor. Millet tayin ediyor. Bugünlerde diyorlar ki Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı, siyasetin dışında olmalı diyorlar. Cumhurbaşkanı bu milletin başkanı değil mi? Devlet ayrı millet ayrı olabilir mi? Cumhuriyet ile cumhurun arasında mesafe olabilir mi?

        Bugüne kadar gelmiş cumhurbaşkanlarının hangisi tarafsızdı, hangisi siyasetin dışındaydı? Hepsi siyasetin üzerindeydi, hepsinin de bir siyaseti vardı, hepsinin de bir tarafı vardı. Kimileri milletin tarafını tuttular, milletin siyasetine tabi oldular, kimileri de devletin tarafında oldular, vesayet siyasetine tabi oldular.

        Hiç kimse kusura bakmasın, tarafsızlık adı altında, siyaset üstü olmak adı altında, devletin tarafını statükonun vesayetinin tarafını tutacak değiliz. Bizim tarafımız bellidir. Biz milletin tarafıyız.

        Bir tane cumhurbaşkanı adayına soruyorlar; siz bu karayollarını ne yapacaksınız? Gençler duydunuz mu, bunu? Verdiği cevap, ne biliyor musunuz? 'O benim işim değil' diyor. Niye? Çünkü siyasetin insan yönetme sanatı olduğunu, insana hizmetkar olma sanatı olduğunu bilmeyenden cumhurbaşkanı olmaz.

        Biz cumhurbaşkanlığı makamını dinlenme makamı olarak görmüyoruz, orası hizmet makamı.

        Yani sen, Babadağ’ın yolları nedir, Denizli, Manisa bağlantısı nedir, Aydın Denizli bağlantısı nedir, eğer bunu bilmiyorsan senden bir şey olmaz. Onun için biz koşacağız. Suyuyla da ilgileneceğiz, yoluyla da ilgileneceğiz, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün bitirilmesiyle de ilgileneceğiz. Kocaeli Dilovası’ndan Karamürsel’e köprünün yapımıyla da ilgileneceğiz. Boğazın altından yeni çift katlı tüp geçitleriyle de ilgileneceğiz.

        Denizli'ye 12 yılda 9 milyar TL'lik yatırım kazandırdık.

        “BİZİ DUMAN EDERLERDİ”

        Efendim Türkiye’nin çok borcu var. Yalan söylüyorlar. Biz geldiğimizde milli gelire borç oranı yüzde 73’tü, şimdi yüzde 35. Yoksa bu gezi olaylarında 17 -25 aralık olaylarında bizi duman ederlerdi. Ama güçlü olduğumuz için bir şey yapamadılar. Kendileri kaybettiler, rezil oldular. Daha da rezil olacaklar.

        PARALEL YAPI TARTIŞMASI

        Paralel yapıyla mücadele çok daha güçlü şekilde devam edecektir. Ne yaptınız? Çocukları paralel yapının okullarından aldınız mı? Alın ha. Devletin okulları bize yeter. Verin devletin okullarına. Hafta sonlarında özel kurslar vereceğiz. Sakın ha hayırlarınızı mayırlarınızı bunlara vermeyin. Kurbanlarınızı filan sakın ha. Bunlar kurbanı alır başka yere kullanırlar. Paralel yapıya müsamaha yok.

        Bu kirli yapıya, bu hain yapıya gereken dersi zaten siz 30 Mart’ta verdiniz. Biz de sizden aldığımız yetkiyle bunlara karşı hukuk içinde gereğini yapıyoruz yapacağız.

        "ŞİMDİ SELFİE’Yİ BIRAK…"

        Bu kirli yapıya, bu hain yapıya gereken dersi zaten siz 30 Mart’ta verdiniz. Biz de sizden aldığımız yetkiyle bunlara karşı hukuk içinde gereğini yapıyoruz yapacağız.

        Şimdi selfie’yi bırak sonra yaparız o işleri. (Erdoğan'ın konuşması sırasında selfie fotoğraf çektirmek isteyen vatadanşa yanıtı)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ