Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan: İlgili bakanlık dinlemeler ile ilişkin tespitlerini getirdi, Başbakan Erdoğan'dan dinlemeler ilgili açıklama

        Seyhan KURTMAN / DENİZLİ (AHT)

        AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği iftar programında vatandaşlarla birlikte iftar açtı. Erdoğan, "paralel yapının" dinleme yaptığı kurumlarla ilgili bakanlığın tespitlerinin kendisine ulaştığını açıkladı. Erdoğan, "Kriptolu telefon dediğimiz özel hatlardır ve bu telefonların dinlendiğini söyledimizde birileri hala inanmıyordu. Hamdolsun dedim ya "inlerine gireceğiz". İlgili bakanlık tespitlerini getirdi. Nasıl dinlemişler, kimleri dinlemişler, Cumhurbaşkanlığı'ndan tutun da Türk Silahlı Kuvvetleri, bakanlıklar tek tek dinlenmiş" dedi.

        Adalet Parkı'nda düzenlenen iftar yemeğine katılan Erdoğan, burada vatandaşlara şöyle seslendi. "Nice siyasi, sosyal, uluslararası krizle karşılaştık çünkü Türkiye'nin güçlenmesini, ayağa kalkmasını istemiyorlardı. Güçlü Türkiye hedefimizi hazmedemeyenler sadece içeride değil dışarıda da vardı. Umudumuzu asla kaybetmedik, hedeflerimizde asla vazgeçmedik. Milletimiz desteğiyle, kararlı duruşuyla bütün badireleri, bütün kapımıza dayanan krizleri aşmayı başardık. Hükümetimize, partimize karşı birçok tuzak kuruldu, oyun oynandı. Beklediğimiz, ön gördüğümüz, hazırlıklarını oluşturduğumuz şeylerdi ancak bazı tuzaklar bizi bile hayrete düşürdü. Pensilvanya'nın başlatığı, en alçakça, en sinsiceydi"

        BAKANLIĞIN DİNLEME TESPİTİNİ AÇIKLADI

        "Kriptolu telefon dediğimiz özel hatlardır ve bu telefonların dinlendiğini söyledimizde birileri hala inanmıyordı. Hamdolsun dedim ya inlerine gireceğiz. İlgili bakanlık tespitlerini getirdi. Nasıl dinlemişler, kimleri dinlemişler, cumhurbaşkanlığından tutun da Türk Silahlı Kuvvetleri, bakanlıklar tek tek dinlenmiş. Bunlarla şantaj kasetleri hazırlandı. İstediklerini istedikleri yere çektiler. Ulusal güvenliğimizi, ulusal birbiğimizi tehdit ettiler. Bu mücadeleyi o makama çıktığımda asla bırakmaya niyetli değilim. Son nefesimi verinceye kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu milletin birliğini, beraberliğini bozmak kimsenin hakkı değil"

        "Pensilvanya'da inzivaya çekilmene gerek yok. Gel Bursa'ya, gel İstanbul'a, gel Hacıbayramı-Veli'ye oralarda inzivaya çekil. Niye buralarda durmuyorsun da oralarda duruyorsun? Yoksa oralardan mı medet umuyorsun? 17 Aralık çok boyutlu, Türkiye'nin büyümesiyle ilgili hedeflerine çok büyük saldırıydı. Türk milletine diz çöktürmek hedeflendi. Ülkemize yönelik son saldırı Pensilvanya'nın bürokrasideki desteğiyle bizim üzerimizden oldu. Milletimizin desteğiyle hamdolsun bertaraf ettik. Sadece bertaraf etmedik Türkiye'nin böyle taaruzlara maruz kalmaması için de gerekli tedbirleri aldık. Cumhurbaşkanı seçilirsem yılmayacak bu konuda adım adım takip edeceğim. Bu kirli ve hain yapıyla sonuna kadar mücadele edeceğim"

        "BU KARDEŞİNİZ HERHANGİ BİR LOBİNİN ADAMI OLARAK GELMİYOR"

        "Ülkemizde cumhurbaşkanlığı seçimleri hep sancılı olmuştur. Binbir türlü denge içinde seçilen cumhurbaşkanı, cumhurun değil, onları seçenlere, lobilerin temsilcileri olarak hareket etmiş, sesi olmuştur. Hamdolsun bu kardeşiniz herhangi bir lobinin adamı olarak gelmiyor, milletin içinden milletin adamı olarak geliyor. Bir ayımız var. 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanını cumhurun bizzat kendisi seçecek. Muhalefet partileri referandumda halkın seçmesini engellemek için hayır kampanyaları düzenlemiştir. O dönemde karşı olanlar şimdi ittifak halindeler. Bunlar ruh ikizi, hatta ruh üçüzüdür. Büyüklerimizin güzel bir sözü vardır, '40 çürük yumurtayı bir araya getirseniz bir sağlam yumurta etmez'. Şimdi bunlar nasıl halka gidecekler? Bu defa da hüsrana uğrayacak, miletimizden hak ettikleri dersi alacaklar. Halkın seçmesini istemediniz, şimdi niye halka gidiyorsunuz? 365 garabetini siz çıkardınız. 10 Ağustos'ta millete gelecekler, milletim inanıyorum ki gereğini ortaya koyacaktır."

        "FARKLI BİR CUMHURBAŞKANI OLACAĞIZ"

        "Bir yandan kampanya yürütüyor, bizim adaylığımıza çamur atmaya, kulp takmaya çalışıyorlar. Anayasa Mahkemesi zaten ikinci adresleri. Kendileri cesaret edip aday olamadılar. Şimdi de YSK'ye başvurup 'Cumhurbaşkanı siyaset dışı olsun' dediler. Adama sormazlar mı niye partinin başında duruyorsunuz? 'Biz cumhurbaşkanının yetkilerini sonuna kadar kullanacağız' dedikçe rahatsız oluyorlar çünkü alışmışlar o makamda temsili birinin olmasına... Milletle işi olmayan cumhurbaşkanı onların tercihi olabilir ama bunun milletimizin de tercihi olmadığını biliyoruz. Farklı bir cumhurbaşkanı olacağız. Her sözümüz gibi inşallah bu sözü de tutacağız. Gereğini yapacağız. AK Parti'nin temsil ettiği anlayış, milletin, bu ülkenin zihnini, kalbini oluşturan anlayıştır. Bizim anlayışımızda sadece ve sadece millete hizmette yarışı vardır. Hizmet yarışını milletimizin teveccühüyle yürüteceğiz. Cumhurbaşkanlığımız döneminde de Türkiye'nin 2023 hedeflerini adım adım takip edeceğiz. Hiçbir kazanımın heba olmasına izin vermeyeceğiz"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ