Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ismail balta, nazmiye balta, cezaevi, felç, mahkeme

        Şükran ÖZÇAKMAK / AHT

        Karısının boğazını kesip yaralayan İsmail Balta, karısının silahından çıkan kurşunlarla yatağa mahkûm oldu. Karısının 20 yıl ceza alıp hapse girmesiyle kendisine bakacak kimsesi kalmayan koca, “Biz birbirimizi affettik, adalet de onu bıraksın” dedi.

        3 METREKARELİK ODADA

        İstanbul’da, ekmek kapıları olan köfte tezgâhını başkasına satmak isteyen kocasını sokak ortasında silahla yaralayıp felç olmasına neden olan Nazmiye Balta, mahkemece 20 yıl 10 ay hapse mahkûm oldu ve cezaevine gönderildi. Olaydan iki ay önce karısı Nazmiye Balta’nın boğazını bıçakla kesmek isteyen İsmail Balta ise taksirle yaralama suçundan yargılanıyor. 2 aydan bu yana 3 metrekarelik bir odada, belediyenin verdiği bir öğün yemek ve komşularının yardımıyla yaşayan felçli koca İsmail Balta ile görüştük.

        “PERİŞANIZ”

        “Karımı bana geri versinler, perişanız” diyen İsmail Balta, “Mahkemede de söyledim. Karıma şiddet uyguluyordum, olaydan iki ay önce boğazını kesmeye kalkışmıştım. Son olarak köfte tezgâhını satmaya kalkışınca, sinir hastası haline getirdiğim karım beni sokak ortasında kurşunladı. Felç olduğumu görünce de bana bebekler gibi hizmet etti. Biz birbirimizi affettik. Adalet karımı affetsin. Çoluk çocuk perişanız, 12 yaşındaki oğlum, memlekette akrabalarımın yanında kalıyor, ben yatağa mahkûm oldum. Bana bakacak kimse yok, belediyenin verdiği bir öğün yemekle hayata tutunuyorum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ