Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 4 eski bakan için soruşturma komisyonu oluşturuldu Soruşturma komisyonu kuruldu 4 bakan hakkındaki iddiaları bu isimler araştıracak

        HABERTÜRK/ANKARA

        Eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkındaki iddiaları araştıracak 15 kişilik Meclis soruşturma komisyonu oluşturuldu. Komisyonun başkanlığına AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü seçildi.

        Komisyon’da 9 AK Partili, 4 CHP’li, 1’er de MHP ve HDP’li milletvekili görev alacak. Komisyon, ilk toplantısını bugün yapacak; başkan, başkanvekili ve sözcüsünü seçerek göreve başlayacak. TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın yönettiği genel kurul oturumunda, soruşturma komisyonu üyeliklerinin kura seçimi öncesinde muhalefetin itirazları oldu. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, komisyonun kurulmasını geciktirdiği gerekçesiyle AK Parti’ye tepki gösterdi. Daha sonra komisyon üyelikleri için kura çekildi. Bahçekapılı, önce AK Parti üyelikleri için kuraları çekti. Ardından da CHP’li üyelerin kura çekimini gerçekleştirdi. MHP’nin 1 üyeliği için çekilen kurada CHP’li İsa Gök’ün adı çıkınca MHP’liler tepki gösterdi, Bahçekapılı, “Torbayı ters çevirirken içinde kalmış demek ki” dedi.

        Meclis'te 2 aylık uzatmayla birlikte toplam 4 ay görev yapacak olan 15 kişilik soruşturma komisyonunun üyeleri şöyle:

        Başkan: Hakkı Köylü

        AK Parti-9 üye: Hakkı Köylü, Mustafa Akış, Yusuf Başer, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Bilal Uçar, İlknur İnceöz, Ayşe Türkmenoğlu, İsmet Su, Yılmaz Tunç.

        CHP-4 üye: Rıza Türmen, Erdal Aksünger, Haluk Eyidoğan, Namık Havutça.

        MHP-1 üye: Mesut Dedeoğlu

        HDP-1 üye: Bengi Yıldız

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ