Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan Antalya mitinginde konuşuyor

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı olarak Antalya’da düzenlediği mitingde konuştu.

        İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları;

        Sevgili Antalyalılar, Antalya’da fetret dönemi sona erdi, kara bulutlar dağıldı. Antalya bir kez daha Ak Parti dedi.Biz, Antalya’ya seçimden seçime uğrayan bir lider değil, parti değiliz.Yolculuğa nereden başladık. Samsun’dan. İstiklal mücadelesinin ilk adımının atıldığı Samsun’dan başlattık. Biz de yeni Türkiye’nin adımını Samsun’dan attık.Dün de muhteşem bir törenle Cumhurbaşkanlığı Vizyon Belgesi’ni açıkladık. İzlediniz mi? Beğendiniz mi?10 Ağustos’a kadar durmak yok, yola devam.

        "TOPLANTIYA KATILAN SANATÇILARIMIZA LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATTILAR"

        Vizyon belgemizi açıkladığımız salonda çok değerli sanatçılar vardı, bilim adamları vardı.O toplantıya katılan sanatçılarımıza yönelik sosyal medyada bir linç kampanyası başlattılar.Küfür, hakaret... İşte bunların demokratlığı bu kadar...

        Davet ettik, sağ olsunlar onlarda davete icabet ettiler.Mahalle baskısı derler, diktatör derler, kendileri ne yazık ki bu yalanlarının altında kalırlar. On yıllar boyunca bunu yaptılar. Kendileri için özgürlük istediler, yoksullara, gariplere özgürlüğü çok gördüler.

        "NAZIM HİKMET'E VATANDAŞLIĞINI GERİ VEREN KİM? AK PARTİ..."

        İstedikleri hakareti etsinler ama yeni Türkiye’nin önünü kesemeyecekler... Bunlar yıllardır hem CHP’yi destekler (Bu sosyal medyadakileri söylüyorum), hem Nazım Hikmet derler. Peki ben şimdi soruyorum; Nazım Hikmet’i sürgüne gönderen kim? CHP... Peki Nazım Hikmet’e vatandaşlığını geri veren kim? AK Parti...

        "BİZ SADECE HAK'IN KARŞISINDA EĞİLİRİZ"

        Kardeşlerim Dersim Katliamı konusunda kim özür diledi? Biz, ben özür diledim…Bir sanatçı kendisi gibi düşünmüyor diye ona hakaret edenler, nasipsizdir…Ben CHP’ye, MHP’ye, HDP’ye gönül vermiş kardeşlerime inanıyorum.Dik dur eğilme sloganları üzerine, “Bundan endişeniz var mı?” diye soran Erdoğan, “Biz sadece Hak’ın karşısında eğiliriz…” diye sloganlara karşılık verdi.Bu Kılıçdaroğlu, bu Bahçeli, bu HDP halkın karşısına nasıl gelecek? Yahu siz, bu halkı reddediyorsunuz…Tarihte ilk kez Cumhurbaşkanı’nı siz belirleyeceksiniz, siz… Vekiller değil, asıllar belirleyecek.

        "KARARI MİLLET VERECEK"

        Avrupa’da mitinglerde, bizi karşılarken şöyle pankartlar açıyorlar:50 yıl önce gelseydiniz, biz burada olmayacaktık diyorlar… Güzel yakalamışlar değil mi?Millet bir şeyden anlamaz dediler, her şeyi en iyi biz biliriz dediler. Millete söz hakkı vermediler.İşte şimdi biz de diyoruz ki, size millete tepeden bakma yetkisini kim verdi? Bu hesabı onlara saracak mıyız?Çekilin aradan diyoruz, milletle bizim aramızdan çekilin. Kararı millet verecek.Şimdi aradaki aracıları kaldırıyoruz. Milletle cumhurbaşkanı arasındakileri kaldırıyoruz. 10 Ağustos’ta artık inşallah vekiller aradan çekiliyor…Kardeşlerim çok büyük bir değişim yaşıyoruz. Türkiye’nin ayağındaki zincirleri söküp atıyoruz.Bakın, 10 Ağustos’ta kapıları açıyoruz.Yeni Türkiye sadece bize o verenlerin değil, 77 milyonun Türkiye’si. Bu yeni Türkiye’de herkesin yaşam tarzı çok daha güçlü şekilde korunacak.

        "BİZ MİLLETE HİZMETİN PEŞİNDEYİZ"

        İşte burada, Antalya meydanında başı açık kardeşlerim de var, başı kapalı kardeşlerim de var. Ama bunlar ne dediler, “Başın kapalı mı, senden olsa olsa kapıcı olur” dediler.Hepsini değiştirdik.Ama niyeti bozuk olanlar var. Bunlar hala eski Türkiye’nin peşinde. İsteseler de istemeseler de yeni Türkiye kurulacak.Hani siz sanatçıları seviyordunuz ya. Bunlar Türkiye’nin en önde gelen sanatçıları. Hani siz mahalle baskısı yapmıyordunuz. Nedir bu yaptığınız mahalle baskısı?Biz hizmetin peşindeyiz. Ama Pensilvanya değil haa… Biz millete hizmetin peşindeyiz!

        "ÇÖZÜM SÜRECÜ KARARLILIKLA İLERLEYECEK"

        Bakın CHP kendi içinden bir cumhurbaşkanı adayı çıkaramadı.Daha önce ne dedi, “Eski CHP Genel Başkanı’nı Cumhurbaşkanı seçeriz” dedi. Ama aday göstermedi.Dedim ki, “Sen ol aday Kılıçdaroğlu” o da olmadı. Bahçeli, o da olmadı. Çünkü, sandığı görüyorlar, sandığı.. 2000 yılında MHP’ye bir cumhurbaşkanı adayı dayatıldı, boyunlarını büküp kabul ettiler. Antalya’daki CHP’li kardeşlerime soruyorum. İradesini Pensilvanya’ya teslim etmişlere itimat edecek mi?Halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı inşallah Türkiye’yi şaha kaldıracak, özgürlükler genişleyecek, çözüm süreci kararlılıkla ilerleyecek.

        50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir... 2023 hedefimiz... Antalya’ya gelen tatile gelen kardeşlerime rica ediyorum. 10 Ağustos’ta tatillerine ara versin, gitsinler oylarını kullansınlar. Yarın çocukları ona sorar… Bu tarihi hadiseyi kimse kaçırmasın.

        10 AĞUSTOS'TA TATİLE ARA VERİN

        50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir. 2023 hedefimiz. Antalya’ya gelen tatile gelen kardeşlerime rica ediyorum. 10 Ağustos’ta tatillerine ara versin, gitsinler oylarını kullansınlar. Yarın çocukları ona sorar… Bu tarihi hadiseyi kimse kaçırmasın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ