Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa AK Partili vekil o iddiaları yanıtladı - Ali İsmail Korkmaz

        Şerife GÜZEL/ANKARA

        AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Gezi olayları sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının sanığı polis memuru Mevlüt Saldoğan’la tutuklandıktan önce ve sonra telefonla yaptığı görüşmeye ilişkin “Çocuğu, benim adıma kayıtlı olan ve eşimin kullandığı telefondan bana ulaştı” dedi.

        Ali İsmail Korkmaz’a tekme atanlardan sanık polis Saldoğan’ın, AK Partili Özdemir’le yaptığı 4 görüşme; davanın görüldüğü Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştığı belirtilen TİB kayıtlarında yer aldı.

        'BİRİNİ HATIRLADI'

        İlk görüşme, 23 Ağustos 2013’te saat 09.32’de AK Partili Özdemir’in telefonundan Saldoğan’ın aranmasıyla gerçekleşti. Saat 09.53’te de Saldoğan’ın telefonundan Özdemir arandı. Her iki görüşmede de Ziver Özdemir’in Batman’da kayıtlı olan telefonu kullanıldı ve telefon Ankara’dan sinyal verdi. Üçüncü görüşme, 1 Eylül 2013’te gerçekleşti ve arama yine Özdemir’in telefonundan yapıldı. Sinyal Batman’dan geldi. Bu görüşmenin ardından saat 14.36’da bir görüşme daha yapıldı. Bu görüşmede de Özdemir’in “Ankara-TBMM Satın Alma” adresi üzerine kayıtlı telefon numarası kullanıldı. AK Partili Özdemir, sanık polis Saldoğan’la yapılan görüşmelerle ilgili HABERTÜRK’ün sorularını yanıtladı. Özdemir, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı kayıtlarına göre dört kez yaptığı belirtilen telefon görüşmesinden yalnızca birini anımsadığını belirtirken, “Polis memuruyla görüştüğüm, onun aradığı ya da benim aradığım bir görüşmem söz konusu değil. Polis memuruyla görüşmedim” dedi. Özdemir, şöyle devam etti:

        “Polis memurunun çocuğu, bir şekilde telefonumuza ulaşmış. Benim adıma kayıtlı olan ve eşim tarafından kullanılan telefona ulaşmış. Sonra diğer telefondan bizi aramış. Cevapsız arama bıraktı da ben mi döndüm, onu tam hatırlamıyorum. Ama böyle bir görüşme oldu. O gün için yardım talebinde bulundu. Haksızlık yapıldığı, babasının konuyla ilişkisinin olmadığı yönünde. Ben de, ‘Hukuk çerçevesinde davranın. Bir avukat tutun. Ben bunun dışında size bir şey yapamam’ dedim. Bunun dışında belirtilen görüşmeleri hatırlamıyorum, geçmiş zamandır.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ