Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ali İsmail Korkmaz'ı tekmeleyen polis, aynı gece ayağından muayene olmuş, Ali İsmail Korkmaz davası

        Eskişehir'de üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ı tekmeleyerek ölümüne neden olduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın, aynı gece hastaneye giderek ayağından muayene olduğu ortaya çıktı. Saldoğan'ı, Ali İsmail Korkmaz'ı muayene edip evine gönderen Dr. Ali Gülcü'nün muayene ettiği öğrenildi.

        Eskişehir'de 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırıda 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili tutuklu sanıklardan polis memuru Mevlüt Saldoğan'ın olaydan sonra muayene için hastaneye gittiği belirlendi.

        TEKMEDEN 2 SAAT SONRA HASTANEYE GİTTİ

        Alınan bilgilere göre Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polis memuru Mevlüt Saldoğan, Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak'ta polislerin ve fırın çalışanlarının ilk saldırısı sonucu yaralanıp yerde oturan Ali İsmail Korkmaz'a 4-5 kez tekme attı. Korkmaz, bu saldırının ardından bulunduğu yerden uzaklaştı. Polis memuru Mevlüt Saldoğan da yaklaşık 2 saat sonra Ali İsmail Korkmaz'a tekme attığı sağ ayağındaki ağrı nedeniyle Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi acil servisine giderek nöbetçi doktor Ali Gülcü'ye muayene oldu. Göstericilerin attığı taş nedeniyle yaralandığını öne süren Saldoğan'a sağ ayağındaki şişlik nedeniyle rapor düzenlendi ve ortopedi servisine muayene olması istendi.

        ALİ İSMAİL DE AYNI DOKTORA MUAYENE OLDU

        Aynı gece Dr. Hasan Gülcü, hastaneye gelen Ali İsmail Korkmaz'ı da muayene etti ve tomografisini çektirtti. Çekilen tomografide Ali İsmail Korkmaz'ın beyin kanaması geçirdiği yolunda herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Dr.Gülcü, Korkmaz'ı evine gönderdi. Ertesi gün rahatsızlanan Ali İsmail Korkmaz götürüldüğü Eskişehir Devlet Hastanesi'nde beyin kanaması geçirdiği belirlendi ve hemen Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Korkmaz, 10 Temmuz 2013 tarihinde yaşamını yitirdi. Korkmaz'ın ölümünün ardından Dr. Hasan Gülcü hakkında görevi ihmal suçundan açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı, buna karşı yapılan itiraz da mahkemece reddedildi.

        GÖSTERİCİLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

        Polis memuru Mevlüt Saldoğan 4 Haziran 2013 tarihinde Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde meslektaşlarına verdiği ifadede 2 Haziran'ı 3 Haziran'a bağlayan gece Yunus Emre Caddesi'nde göstericilerin yolu barikat kurarak trafiğe kapattıklarını, atılan bir taşın sağ ayağına isabet ettiğini öne sürdü. Saldoğan ifadesinde "Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi acil servisine gittim. Burada yapılan muayene sonucunda ayağımda çatlak olma şüphesiyle ortopedi servisine gitmem istendi ve ayağım alçıya alındı. Ortopedi servisi tarafından 7 gün rapor verildi. Görevli bulunduğum sırada yaralanmama neden olanlardan davacıyım"dedi.

        DELİL BULUNAMADI

        Saldoğan ile birlikte olaylar sırasında yaralanan 5 polis memurunun şikayeti üzerine gösteriye katılıp gözaltına alınanlardan 14 kişi hakkında savcılık soruşturma açtı. Soruşturma sürerken Saldoğan, Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi olayından tutuklandı. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, 14 gösterici hakkında polislerin yaralanması konusunda delil bulunmadığını belirtip bu nedeniyle dosyanın faili meçhul olarak bırakılmasına karar verdi.

        KORKMAZ DAVASI KAYSERİ'DE GÖRÜLÜYOR

        Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi olayının tutuklu sanıkları polis memuru Mevlüt Saldoğan (42), fırın sahibi İsmail Koyuncu (36), akrabaları Ramazan Koyuncu (28) ve Muhammet Vatansever (33) ile pidecide çalışan Ebubekir Harlar (21) ile tutuksuz sanıklar polis memurları Şaban Gökpunar (37), Hüseyin Engin (44) ve Yalçın Akbulut'un(37) yargılanmaları yarın Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. Güvenlik gerekçesiyle Kayseri'de görülen davanın duruşmasını izlemek için Eskişehir'den de çok sayıda kişinin Kayseri'ye gitmesi bekleniyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ