Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu: Üç tane tabip var bir tane seçeceksiniz

        Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, "Türkiye'nin çareyi aradığının ve cihan tabiplerini değil, bir tane tabip istediğini gösterir. Üç tane tabip var bir tane seçeceksiniz" dedi.

        Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu,çıktığı Trakya turunun son durağında Tekirdağ'da iftar programında bir araya geldi. Süleymanpaşa sahil dolgu alanda 8 bin kişilik iftar programa katılan İhsanoğlu, iftarın ardından yaptığı konuşmada, 10 Ağustos'taki seçim için bir teklif getirdiklerini belirterek, "Bu tabibin seçimini doğru yaptığınız zaman çare bulunuyor. Çaresizlik, yareler tabibini bularak çaresine kavuşacaktır. Onun içinde size bu 10 Ağustos'taki seçim için bir teklif getiriyoruz ve diyoruz ki, ülkenin birliği, dirliği ve bütünlüğü için, iç tehlikeler ve dış tehlikeler için Türkiye'nin bir tabibe ihtiyacı vardır. İlacı o getirecektir. Yekpare olan yaraları saracaktır. Ben burada şunun altını çizmek istiyorum Türkiye'nin bir ve beraber olmaya ihtiyacı vardır. Türkiye'nin temel niteliklerinde yani anayasada belirtilen laik sosyal hukuk devleti niteliklerini koruması gerekir. Türkiye'de kanun hakimiyetinin ve kanun karşısındaki vatandaşların eşitliğinin tesis edilmesi lazım gelmektedir. Türkiye de maalesef bu konularda önemli sıkıntılar çekmiştir ve çekmektedir" dedi.

        İhsanoğlu konuşmasının ardından sahil dolgu alanda bulunan esnafı gezdi ardından Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Tekirdağ Şubesi çay bahçesi açılışına katılmasının ardından Tekirdağ'dan ayrıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ